Acum ceva vreme întrebam de ce oare purtam eu o cască albastră, că parcă nu-mi aduceam foarte bine aminte ce se întâmplase într-o seară cu pricina.

Ei bine, purtam o cască albastră pentru că am jucat un rol în clipul de mai jos, clip care își propune să ne educe în direcția de siguranță și responsabilitate. Ne-am strans o gașcă de pomină, ne-am râs, ne-am veselit, am făcut o mulțime de tâmpenii, dar când a fost de dus acasă, am lăsat mașina în mâna cuiva care nu a băut deloc. Doar a stat săracul și s-a minunat de noi.

Atunci când bem ceva, prindem curaj și ni se pare că putem face orice, mai ales să conducem. Well, nu e deloc așa, dimpotrivă.

Am acceptat fără să mă gândesc de două ori invitația venită de la Asociația Berarii României pentru a face parte din Campania  ”Cedează Volanul când Bei” și mă bucur să pot duce mesajul mai departe.

Niciodată nu te urca la volan dacă ai băut. Sunt sute de studii care demonstrează că odată consumat, alcoolul reduce capacitățile motorii, încetinește reflexele și afectează concetrația și legătura ochi-mână. E păcat, pentru că se pot întâmpla accidente care să aibă urmări serioase.

Avem o sumedenie de alternative la mașină, avem taxi, avem transport în comun de noapte sau avem prieteni.

De ce să iei mașina și să-ți riști integritate, sănătate, libertate?

Mă bucură să văd că s-au alăturat campaniei și Poliția Română dar și CNA-ul. E de promovat, de educat, de dat mai departe.

Hai, sărbători fericite și drive safe. Drink or drive. Do not match!