Referitor la scandalul din weekend, cu polițistul local, pistolul și activistul împușcat cu mânerul pistolului.

Eu stau și mă întreb de multă vreme cui folosește Poliția Locală, pe bune? Cine are nevoie de ea? Încep să cred că a fost înființată doar că să aibă polițiștii de cine râde, conform bancului.

Poliția Locală de multe ori nu face decât să încurce, pentru că nu are nici autoritate, nici rost, nici utilitate, mai ales în rândul cetățenilor. Oameni nepregătiți ( vedem și în cazul activistului că polițistul de la locală nu știe cum să reacționeze), oameni fără pic de cunoștințe de relaționare și abordare a interlocutorilor și oameni fără pregătire. Cam asta este imaginea mea despre poliția locală.

Încă un motiv pentru care nu îi văd rostul este existența deja a Poliției și a Jandarmeriei. Pentru ce mai ai nevoie de încă o organizație care să toace bani de la buget? Doar pentru că e în slujba primăriei și nu e central? Nu, tot nu văd rostul.  La intervenții nu te poți baza pe ei, să păzească instituțiile publice nu trebuie musai oameni, s-ar rezolva cu niște camere și o cameră de comandă organizată, la dirijarea traficului poți folosi polițiștii de la rutieră și tot așa. Da, poate este necesar suplimentarea numărului de efective, dar măcar am avea oameni pregătiți.

La intervențiile lor oricum se sună la 112 și se așteaptă sosirea poliției sau a jandarmeriei.

Așadar, cui folosește poliția locală?