Valoarea reala a voastra, „oamenilor din online”, e salariu minim sau mediu pe economie. Ce e mai sus deja e bafta

 

Mi-a rămas în cap comentariul de mai sus pe care l-am văzut la Alex săptămâna trecută. Nu comentez partea cu salariile, mi se pare o discuție care nu își va găsi vreodată răspuns.

Revenind. Mi se pare fenomenal cum există încă oameni, în 2015, care spun că nu înțeleg oamenii care lucrează în online, nu înțeleg necesitatea unor astfel de job-uri și mai ales, nu înțeleg de ce sunt plătiți oamenii care lucrează în online. Oameni care cred că online-ul este doar o bulă care va trece la un moment dat și tot la strung vom ajunge.

Ca un exercițiu de imaginație, putem compara oamenii care lucrează în online azi cu mecanicii auto sau electricienii de acum 100 de ani :

” ce electricitate domle? e o bulă, o să treacă! și tot la opaiț vom reveni, că acolo e baza!” 

”cum adică domle mecanic auto? cine crezi că va veni să repare mașina la tine? câte mașini crezi că vor fi, încât să meriți salariu? nu multe și nu va ține mult bula asta, tot la căruță ne întoarcem și vei muri de foame”. 

Bineînțeles că oamenii de mai sus sunt primii care reclamă calitatea unui site, unei aplicații, sunt primii care sunt nemulțumiți de cum comunică un brand sau altul sau de faptul că utilizatorii sunt ignorați când au o problemă. Doar e dreptul lui să le aibă pe toate puse la punct. Drept câștigat online.