facebookemoticons

A început de ieri să cadă, câte un emoticon. Doar că n-a stat,  ba chiar s-a amplificat, ca să fac o rimă proastă. Da, de acum putem comenta cu emoticoane. The joy, the happiness, the good times arrival.

Din toată nebunia asta de a face reţeaua cât mai frumoasă, cât mai atractivă pentru milioanele de useri, pentru a creşte interacţiunea cât mai mult şi pentru a trage cât de mulţi bani posibil de la companii şi useri, Zuckemberg scapă din vedere ceva: că utilizatorii nu sunt toţi atât de proşti pe cât îi crede el. Şi că declinul Hi5 a început când s-au apucat să permită mizerii şi să lase manelele să zburde.

hi5

Probabil nu va mai dura mult până când ni se va permite să ne personalizăm tot timeline-ul, să punem fluturaşi şi inimioare and stuff.  Şi până când, utilizatorii, scârbiţi, vor alege să plece spre altă reţea. Încă nu ştim care, ca Google+ moare dar nu se predă, Tumblr nu dă nici un semn de expansiune, Pinterest a luat-o la vale şi Instagram e cuminte, în banca lui, având în vedere că e al facebook şi nu poate canibaliza utilizatorii.

Pentru cei mai tineri şi mai noi pe internet, poza nr 2 e un profil de Hi5.