Când ți-ai reparat ultima oară o pereche de încălțări? Sau o geacă? Sau o pereche de pantaloni?
Exact.
Aruncăm, înlocuim, cumpărăm. Punem rapid altceva în loc.
E valabil peste tot.
La lucruri, la joburi, la relații, la familie, la tot. Imediat cum se strică ceva sau nu mai merge bine, se înlocuiește. Nu mai avem răbdare, nu mai căutăm soluții, nu mai dăm a doua șansă.
Consumăm la foc automat, cât mai mult, cât mai ieftin, cât mai repede.
5 comentarii Adaugă comentariu
In bula mea stiu o multime de oameni care modifica haine la croitor. Eu insami am dus camasi sa fie stramtate dupa ce am slabit considerabil.
Pantaloni de intarit intre craci pt ca se uzasera cumav si mai mergeau purtati.
Cizme duse la reparat dupa ce au „plesnit” intr’o parte si un nene cizmar le-a dat de cap. Mai merg purtate ani.
Am tras 2 ani pana am hotarat sa pun stop unei relatii.
Se pare ca „trag” de lucruri, situatii pana le consum 100% sau pe acolo 😀
Eu mi-am „reparat” un tricou pe care il agatasem pe lateral. Stiu ca era simplu sa il arunc si sa iau altul, dar era la prima purtare si mi se pare complet aiurea sa fac asta, chiar daca e un articol vestimentar „consumabil”.
Si observand aglomeratia din atelierele cu care lucrez pentru iTUX pot spune ca foarte multa lume inca apeleaza la croitor pentru orice fel de produs: de la sorturi de baie de barbati pana la rochii de seara.
De multe ori, duc blugi la croitor pentru a-i face pantaloni scurti. E soluția perfecta pentru vara ce sta sa vina (:fingerscrossed:).
depinde ce cât costă produsul. nu repari o pereche de teneși de 100 lei, n-ai ce repara la ei. o geacă de puf cum o repari? un tricou de 20 lei?
La noi in casa nimic nu se arunca daca poate fi reconditionat. Da, daca ti se ciupesc si se uzeaza tricouri H&M care se strica dupa 3 spalari, ok, devine carpa de sters praful, dar incaltaminte, telefon, casti, telecomanda, mixer, etc pot trai si dupa primul lor stop cardiac.