Mă bucură să văd că au început cam toate supermarketurile să nu te mai lase fără mască și să-ți măsoare temperatura la intrare, aparent s-au prins că au niște paznici pe care îi plătesc și i-au pus la treabă.

Ce nu au făcut, din păcate, supermarketurile, a fost să instruiască și doamnele de la case despre distanțarea socială. Degeaba respecți tu distanța la coadă, în timp ce mergi prin magazin cu căruciorul, să nu te îmbulzești sau să te atingi de alți oameni, dacă la casă dispare chestia asta.

Obișnuite cu viteza și presiunea cozilor, nu așteaptă ca cel de la casă să termine de luat produsele, că încep imediat să le scaneze pe ale tale și te forțează să mergi lângă clientul din față, să nu plece cu produsele tale. Și dispare distanțarea socială, că ești umăr la umăr cu altcineva.

A doua chestie care mă enervează e sistemul de case automate de la kaufland. Mie îmi place, în general, de kaufland, că găsești chestii bune și bere craft, dar casele automate sunt pur și simplu dușmanii mei, ai clientului. De fiecare dată când le-am folosit, am avut nevoie de intervenția cuiva de acolo.

Prima dată le-am folosit la Brăila, unde am zis că scăpăm rapid de coadă, dar am stat vreo 10 minute. Am zis că au pus acolo dispozitive mai slabe, ca pentru orașe sărace din Moldova, dar nu.

Am mai fost în București de câteva ori.

Same story, se blochează, dau freeze, complicat rău. Și nu, fără să iau alcool, că acolo știu că e nevoie de supervizare, din cauză de vârstă.

Întrebarea mea aici fiind: nu au testat și pe oameni normali sistemele alea, perioada de trial și debug a fost făcută doar de ingineri și fabricanți?