Despre twitter în România. Câteva observaţii despre salvarea lui

Articol din categoria: mișto

A fost o discuţie cu ceva vreme în urmă despre twitterul care moare la noi deşi prin alte părţi a prins destul de bine. Da, la noi twitterul este încă un mister pentru foarte mulţi oameni, inclusiv din breaslă. Ştiu oameni de PR, de comunicare şi chiar de social media care nu folosesc twitter. Sau care habar nu au ce face el. În fine, problema e complexă şi prezintă multe aspecte, după cum spunea un clasic.

Pe lângă faptul că foarte mulţi oameni nu au habar de twitter, noi nici nu avem oameni urmăribili de marea masă pe twitter. Mă gândesc la CEO de companii, la politicieni ( aici sunt lăudabile prezenţele Alinei Gorghiu şi a lui Valeriu Zgonea, indiferent că cel din urmă spune mai mult tâmpenii), la lideri şi formatori de opinie, sportivi de valoare (am zis de valoare, nu de Mutu) şi lista poate continua.  Şi conturile alea să fie administrate chiar de ei, nu de vreun angajat. Să comunice informaţii de valore, în timp real.

În lipsa celor de mai sus, twitter va rămâne un loc de caterincă şi de miştouri între noi. Ceea ce nu e deloc rău, dar deloc benefic pe termen lung, mai ales acum când facebook se transformă într-un calic ce urmăreşte doar bani.

0 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  dupa cum bine spunea Teodor Tita, twitter o sa prinda cand la stirile de la ora 19.00 de pe protv o sa apara intr-un colt @andreeaesca

 2. #2 Comentariu nou

  @andrei exact

 3. #3 Comentariu nou

  Păi și ce interes ar avea PRO-ul să promoveze Twitter-ul (companie listată la bursă) și să îi genereze beneficii economice (prin extra userbase în .ro)? Doar dacă nu creează un mecanism care să aducă bani înapoi în televiziunea care îl promovează…

  • #4 Comentariu nou

   @titus ai rumegat mult la asta…pai isi promoveaza propriile valori, vedete sau ce or fi ele

  • #5 Comentariu nou

   Și le promovează oricum la TV și pe site-ul propriu (unde facturează și afișări, nu numai GRP). CNN-ului îi vine trafic de pe Twitter înapoi pe site-uri și interacțiune cu jurnaliștii, treabă ce generează subiecte, probabil. It’s all about the benjamins, nu despre vedete sau valori.

 4. #6 Comentariu nou

  nu promoveaza twitter. isi promoveaza jurnalistii, cum fac cam toate marile companii de media. cnn, de exemplu.

 5. #7 Comentariu nou

  si pro-ului nu-i poate veni trafic de pe twitter inapoi pe site-uri, pro-ul nu poate genera interactiune cu jurnalistii, twitter nu poate genera subiecte pentru pro ?

  adica ce zic – la pro nu poate fi LA FEL, about the benjamins ?

 6. #8 Comentariu nou

  “I think the only people who should have Twitter accounts are comedians. Because it’s all about one-liners. I would love it if Conan O’Brien were to walk into a room, tell me a joke and leave. But you don’t want Gore Vidal telling you ‘I’m doing the dishes right now’.”
  http://www.esquire.co.uk/style/esquire-men/135/the-master-the-jack-white-interview/

 7. #9 Comentariu nou

  Guys, va contrati pe 15k conturi de Twitter in Romania in… cati ani? Nu cred ca @andreeaesca va rezolva ceva ce reteaua in sine nu a reusit sa rezolve pe piata asta in niste ani.

 8. #10 Comentariu nou

  am vrut sa zic si eu ceva de twitter in Romania, ca e ok, ca merge totusi, dar mi-am amintit ca am cont de twitter din 2007 si scriu in engleza si majoritatea pe cei care ii urmaresc/ma urmaresc nu sunt din Romania…de ce am ales asa? din exact motivele pe care le-ai enumerat, nu exista persoane care sa vorbeasca despre interesele mele in RoTwitter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.