De ce plătim antrenori pentru copiii noștri?

Articol din categoria: andreiu

Am asistat săptămâna trecută la un eveniment nu tocmai plăcut, o discuție între un antrenor și un părinte, nici nu contează sportul sau mediul. La final de antrenament, antrenorul vine și îi spune părintelui că are rugămintea să discute cu copilul, că este total neatent, ba chiar obraznic și strică atmosfera, antrenând și alți copii la caterincă. Și este neplăcut.

Părintele dă replica seacă: eh, nu d-aia plătesc, să vă ocupați de copil?

Băi, nu prea. Plătești niște bani pentru niște cursuri sau clase sau antrenamente cu gândul că progenitura ta va dobândi cunoștinte noi sau își va dezvolta niște skill-uri sau va merge pe calea performanței într-o disciplină aleasă.

Antrenorul ăla nu este acolo să fie la cheremul tău sau al copilului tău, nu este acolo să-l învețe bune maniere sau respect. Alea sunt în grija ta, de părinte. Antrenorul este acolo să antreneze chestiile enumerate mai sus. Nimic mai mult.

Nu plătești niște timp în care scapi de copil, plătești niște cunoștințe dobândite în ani de muncă pe care le transferă către copii, în timpul alocat pentru asta.

E o chestie de respect, în primul rând pentru munca celuilalt, în al doilea pentru banii cheltuiți și în al treilea pentru ceilalți părinți care vin cu copii acolo.

Photo by Alliance Football Club on Unsplash

6 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Daca de babysitter aveau nevoie, nu era mai ieftin?

  • #2 Comentariu nou

   nu cred

  • #3 Comentariu nou

   Atunci cred ca se explica 🙂 Intrebarea mea era sincera, nefiind in cunostinta de cauza.
   Relevanta e si o replica din Parks & Recreation cand se anunta ca se inchid parcurile:
   What am I supposed to do with my kids? Keep them in my house? Where I live?

  • #4 Comentariu nou

   excelenta replica aia, da.

   o bona nu te ajunge sub 2000 de lei. o ore de antrenament variana intre 400 si 1000 de lei, depinde de sport si antrenor.

 2. #5 Comentariu nou

  Eu l-am retras pe fi-meo de la fotbal tocmai pt mitocania antrenorului. Nu se tinea de program, vorbea urat cu copii și in general avea atitudine de stapan pe plantatie. El fiind de fapt platit din bani publici. Din păcate la nivelul ăsta nu s-au schimbat multe in fotbal comparativ cu acum 30 de ani.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.