Acum câteva zile a fost tata în vizită să-și vadă nepoata. Ca o paranteză, de când sunt eu în București, până să se nască kiddo, taică-miu a rămas la mine peste noapte doar o dată, și atunci forțat de niște circumstanțe. În rest, n-a avut nici o treabă.

Revenind. A venit bunicu la nepoată, iubire mare, n-o mai văzuse de ceva timp, a venit pentru niște quality time. Eu aveam în minte de ceva vreme să-l trec pe smartphone, ca să facilitez comunicarea dintre ei.

Deși un tip deștept, până acum n-a avut nici o pornire spre noua tehnologie în materie de telefoane, Nokia clasic fiind mai mult decât suficient pentru el. Voce și sms și atât.

Acum n-a mai avut încotro și s-a văzut cumva în fața faptului împlinit. I-am luat un telefon cu android, ceva mediu ca performanțe și preț, cât să-și facă treaba cu el pentru un skype și un whatsapp.

Au fost două zile intensive de training și de răbdare din partea mea. Dar și a lui. L-am văzut, l-am simțit, l-am apreciat foarte tare pentru răbdare și docilitate.

Am reușit să am un tată level 30 din 100 la plecare, la modul că știe să răspundă pe skype și să vadă pozele trimise pe whatsapp.

Deocamdată reușita a fost asta. Are ca temă pentru acasă ca într-o lună să-mi răspundă la mesaje pe whataspp și mai apoi să mă sune el video. Baby steps.

Și la pachet i-am făcut un scurt manual de folosire.

Poate vă ajută și pe voi.

D-aia e bun programul ăla de la Orange, cu părinți la școală, că te scapă pe tine de griji.