Vă amintiți articolul scris acum ceva vreme cu meditațiile la marketing, nu? Am râs, ne-am veselit acolo, am mers mai departe.

Azi îmi apare în feed un anunț despre niște cursuri de manager. Despre cum să fii manager. Mai exact:

Programul de formare se adreseaza persoanelor interesate sa ocupe o functie de conducere intr-o organizatie publica sau privata, managerilorde nivel mediu si superior, dar si oricaror alte persoane interesate sa dobandeasca notiuni de management.

 

Bă băieți, hai să vă zic un secret. Ca să ajungi manager e nevoie de mai mult decât să faci un curs pe care să plătești 220 de lei ( sanchi, redus de la 1400).

Ca să ajungi manager e nevoie de muncă, e nevoie de rezultate, e nevoie de performanță și de ambiție. Ah, că ai nevoie de niște chestii suplimentare de perfecționare, da, dar la alea te vor trimite cei care vor considera că ești capabil pentru a prelua o funcție de manager, nu o faci după ureche, tu, că așa ai visat dimineață.

Îmi amintesc cum un profesor de management din facultate bătea câmpii studenților fix cu lozinca asta: voi o să fiți manageri, voi o să conduceți companii și veți coordona oameni, să luați aminte! Și pe mine mă pufnea râsul de naivitatea celor care se umezeau ascultându-l.

Deci, luați un manager din preajma voastră, oricare ar fi el și întrebați-l cum a ajuns manager. Dacă zice vreunu ca are școală de manager și l-au angajat direct, vă minte sau e bugetar angajat pe pile.