turnul primariei

Am ajuns de vineri seara în Munchen şi în 2 zile am reuşit să îmi formez o mică părere cât de cât obiectivă despre oraş, oameni şi bere. Dar să le luăm pe rând.

Oraşul este destul de frumos, are un centru vechi care seamănă destul de tare cu centrul vechi de la noi, cu o arteră pietonală impresionant de mare, o grămadă de magazine şi de cârciumi, dar şi magazine de suveniruri. Pe lângă asta, în centrul vechi din Munchen sunt 3! fan-shop-uri Bayern Munchen. Oraşul gravitează în jurul echipei, atmosfera este una de neimaginat aici, biserica tuturor fiind Allianz Arena. Ceea ce nu e deloc rău, având în vedere că nu vorbim despre vreo echipă de capitală, cum suntem noi învăţaţi.

Oamenii sunt destul de mişto aici, deschişi, relaxaţi, detensionaţi şi par să nu se consume pentru absolut nimic. Oameni de toate vârstele pot fi văzuţi la bere cam peste tot prin oraş, poate sunt şi ei un pic frustraţi că toate cârciumile se închid pe la 12-1, exact atunci când la noi începe distracţia mare.

Despre bere acum, că ăsta e elementul principal. Am venit aici pentru o comparaţie între Radler produs la noi, la Miercurea Ciuc şi Radler-ul care poate fi băut aici. Fără să fiu patriot, eu consider că berea cu lămâie produsă la noi este peste cea produsă aici. Doar pentru simplul fapt că este mai “refreshing” decât cea nemţească, ceea ce o face o bere mult mai băubilă pe tot parcursul zilei, nu doar seara după program.

radler

Nişte poze din Munchen am urcat pe facebook. Una peste alta, e un oraş frumos, merită vizitat măcar o dată.Numai şi pentru chestii de genul ăsta

parada biciclistilor Munchen from Andrei Cismaru on Vimeo.