Care dintre eventualele restricții vă sperie cel mai tare?

Articol din categoria: andreiu, promo

Suntem în plin val 4, nu cred că vom scăpa fără noi restricții, pentru că numărul de cazuri tot crește iar vaccinarea bate pasul pe loc.

Mă uitam pe un studiu realizat în cadrul programului #RomâniaDeschisă, care măsoară nivelul de stres și vedem cum, la nivel de urban, cel mai mare nivel de stres este provocat de gândul că se va restricționa iarăși programul magazinelor.

În același timp, timp, același studiu relevă că, la nivel de București, percepția despre restricționarea circulației după ora 22 și a programului magazinelor este total spre negativ, 70% dintre respondenți le arată ca fiind total ineficiente.

Chestie cu care pot rezona, pentru că îi înțeleg pe toți cei care au respectat instrucțiunile, au trecut prin boală sau s-au și vaccinat iar apoi trebuiau să fugă repede în casă înainte de lăsarea serii.

Pe mine mă sperie cel mai tare, recunosc, eventualitatea de a se închide iarăși barurile și restaurantele la interior, acum, când a început Premier League, când vin meciuri de rugby, când joacă echipa națională și iar trebuie să stau să văd meciurile în ploaie. Sau că se vor închide stadioanele și vom vedea tribune goale. iar.

Repet ce ziceam și la început, mă tem că eventualitatea unor noi restricții va deveni certitudine, cât de curând.

Și sunt curios ce vă sperie cel mai tare, dintre restricțiile pe care le-am avut de suportat anul trecut?

Photo by Maksym Kaharlytskyi on Unsplash

10 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Pe mine mă sperie lipsa de măsuri, nu gravitatea lor. E o mare diferență între cum au fost măsurile în primele luni ale pandemiei și ce se întâmplă acum. Iar puținele restricții care există acum (purtarea măștii în unele contexte) nu sunt implementate în unele locuri, nu se dau amenzi.

  Era o vreme când erau foarte multe restricții și impuneri asupra lor, acum e fix invers. Și asta mă deranjează, nu reversul.

 2. #2 Comentariu nou

  Eu sincer sper ca restricțiile să apară doar în cazul celor care nu au pașaport verde…

 3. #3 Comentariu nou

  Cuvântul corect nu este sperie, ci îngrozește.

  Pe mine ma îngrozesc toate măsurile.

  În 2020 aveau un minim sens: ne ascundem în case până vedem care e treaba și pana apare un vaccin.

  Acum știm care e treaba, avem vaccin și tot cu restricții?

  PS: vedeți numărul de decese în cazul Suediei și vedeți cine a acționat corect 🙂

 4. #4 Comentariu nou

  Inchiderea scolilor si gradinitelor. Probabil nu vor mai fi inchise la gramada, dar daca apar cazuri in anumite unitati cred/sper ca se inchid.

 5. #5 Comentariu nou

  Ideea de a ajuta copiii la tele-scoala, respectiv tele-gradinita in timpul in care ar trebui sa lucram de acasa

 6. #6 Comentariu nou

  Nu vor fi restrictii

 7. #7 Comentariu nou

  Nu vor mai închide economia ca la început.

 8. #8 Comentariu nou

  Bucurosi le-om duce toate…atata vreme cat se intrevede capatul tunelului.
  Din pacate, cu o opinie publica majoritar adversa si cu o rata de vaccinare de tot rasul sfarsitul nu e del9c previzibil si nici aproape.

  Vom tot intra si iesi din valuri de restrictii impanate cu relaxari estivale pana cand toata lumea va arunca prosopul, isi va baga picioarele si isi va vedea de treaba, unii cu vaccin, unii fara, unii vor pleca brusc de acasa spre spital si se vor intoarce in coparseu, altii vor avea frisoane si tuse 3 zile dupa care vor uita pana la prima radiografie iar altii nu vor avea nici pe dreaq.
  Modul nostru de a supravietui unui razboi: nu-l pierdem, nu-l castigam, we just wear it off into oblivion with minimal effort…

 9. #9 Comentariu nou

  Restricțiile de circulație..

 10. #10 Comentariu nou

  Nici una nu ma sperie.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.