Știți bancul cu avionul plin de atei?

Articol din categoria: andreiu

Vorbeam ieri cu o prietenă medic care a avut norocul să lucreze doar pe secția de Covid a unui spital bucureștean și îmi povestea cât de des a pățit să vină pacienți cu covid în stare gravă, la ATI, care înainte erau convinși că acest covrig e o conspirație, că vaccinul le bagă cip, că nu e verificat, că nu e suficient testat, că ei nu cred în boala asta, că totul e, de fapt, mafia big pharma.

Și cum, sunt familii întregi care contestă actul medical legat de covid până se ajunge pe secția de ATI și se nasolește treaba.

Și atunci, brusc, medicii sunt cei mai buni, frumoși, simpatici, cei mai buni prieteni ai lor, salvatorii, ultima speranță a lor, în care își pun toată speranța să-i salveze viața celui care nu a purtat mască, nu s-a vaccinat, a contestat recomandările medicale, s-a documentat pe google, a văzut el la televizor.

Și aici a intervenit brusc adminația și considerația mea, pentru că ei pot să aibă grijă și să salveze viețile ălora care îi înjurau și îi acuzau de diverse până cu 12 ore înainte.

Suntem în plin val patru de covid și deja văd cum covidul nu mai există pentru nimeni. Nici în magazine, nici în hoteluri, nici măcar în farmacii. Toată lumea e foarte relaxată, nu se mai pățește nimic.

Suntem ultima țară ca număr de vaccinați, pentru că suntem mai deștepți ca toată lumea, noi, urmașii dacilor. Va fi o toamnă amuzantă.

Pentru cei care nu știu, bancul din titlul, se zice că cel mai bine vezi numărul ateilor adevărați într-un avion aflat în plină prăbușire.

5 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Pe de o parte înțeleg ce vreți să ziceți, pe de altă parte …

  https://www.urbandictionary.com/define.php?term=Jesus%20Smuggling

 2. #2 Comentariu nou

  Cam asa este si in Focsani, nu prea se mai poarta masca, lumea nu se vaccineaza, petreceri peste tot. Am intrat intr-o dimineata in benzinarie si din cei cativa clienti si cei doi angajati eram singurul cu masca.

 3. #3 Comentariu nou

  Ai dreptate, am trait eu insumi o experienta precum cea din avionul plin de atei. Pe de alta parte, asta nu inseamna decat ca multi suntem speriati si avem dificultati sa infruntam realitatea. Nu este nimic rational. Credinta aceea aparuta cand se prabuseste avionul nu este senina, nu urmeaza unei revelatii. Credinta aceea mai are un nume: disperare.

 4. #4 Comentariu nou

  Pentru mulți boala asta nu exista în sensul riscului sau au avut-o și nu au simțit nimic. Nu le poți cere tuturor sa fie la fel de speriați ca tine. Exista și imunitatea naturala pe care o ignorați.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.