Vineri pe după amiază am plecat ca în excursie spre Târgu Secuiesc, la invitaţia lansată de PepsiCo prin Borţun-Olteanu, care au lansat o provocare către o gaşcă mare de bloggeri: să ne plantăm singuri cartofii din care ei ne vor face în toamnă o ediţie limitată de Lays ce ne va purta numele. Frumoasă şi îndrăzneaţă idee, dar până în toamnă mai e cale lungă.

Astfel, în altă ordine de idei, sâmbătă de dimineaţă am ajuns la ferma  M&P Agro, fermă păstorită de familia Peter, o familie care ar putea fi un exemplu pentru foarte multă lume pe parte de afaceri de familie. Ferma M&P Agro este una din cele 14 ferme româneşti care furnizează cartofii ce sunt destinaţi fabricării chips-urilor, furnizează aproximativ 3000 de tone de cartofi şi nu vor să se oprească aici. Îi indeamnă la mai mult cei 11 ani de relaţie cu PepsiCo şi dorinţa celor de la Lays să ajungă în curând la procentul de 100% cartofi româneşti din necesarul de producţie al fabricii. În prezent doar 80% din materia primă provine din cultură românească.

Domnul Peter a avut încredere să ne dea pe mână câte o parcelă de pământ, unde să avem fiecare cultura proprie de cartofi. Aşa că nu m-am dat înapoi de la pus măna pe sapă sau urcat pe tractor( unde am făcut echipă foarte bună cu Andreea) şi am purces la plantat. Acum sper să fi făcut treaba bună şi să am recolta bogată.  Cumva mi-a prins foarte bine experienţa asta, pentru că mi-a amintit de copilărie, când stăteam destul de mult pe la bunici la ţară şi activam destul de mult pe câmpuri.

Despre ce înseamnă cultivatul de cartofi, ce tipuri sunt plantate în România, standardele pe care trebuie să le îndeplinească un cartof pentru a ajunge chips Lays, vă povestesc într-un articol separat, fiindcă e mult de spus şi nu ar încăpea aici.  Între timp, aştept să vină luna august şi să merg la cules 😀