Am mai ratat o oportunitate de dezvoltare

Articol din categoria: andreiu

După alegerile locale din septembrie, în decembrie avem alegeri parlamentare. Nu cred că se vor amâna, nici nu ar fi normal, trebuie clarificat la cine e puterea, să limpezim cine are legitimitate să conducă. Acum PSD face ce vrea, are majoritate, dar nu decontează decizii politice, că PNL și-a dorit guvernarea. Așa că trebuie stabilit terenul de joacă.

Pe de altă parte, PNL scrie pe toate stradalele că dezvoltă România, dar le-a scăpat o oportunitate esențială: îmbunătățirea sistemului de vot. Putea fi introdus, cu alibi-ul pandemiei, votul prin corespondență sau chiar electronic. Au avut timp suficient pentru elaborarea unei soluții care să permită oamenilor să voteze din siguranța casei.

Suntem un important pol IT, avem resursele de inteligență necesare gândirii unui sistem bun și sigur pentru implementarea votului electronic.

Nu zic că pandemia este motivul pentru care românii nu votează, dar poate fi un pretext bun să nu meargă să-și exprime intențiile electorale.

Pretextul ăsta ar fi putut fi transformat într-o oportunitate și într-un manifest real de dezvoltare al actualei guvernări, care nu are sprijin parlamentar și guvernează acum doar pentru că nu a vrut nimeni să treacă moțiunea de cenzură depusă împotriva sa. Și poate, eventual, s-ar fi tradus în niște procente.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.