Puneți bani deoparte? Economisiți mai mult de când suntem în pandemie? Cheltuiți mai puțin pe mâncare și băutură? Comandați mai mult sau gătiți mai mult acasă?

Sunt curios cum fac alții, pentru că noi în pandemie am început să punem deoparte diferența dintre cheltuielile pe care le aveam în mod normal vs cele pe care le-am avut în pandemie. De exemplu, un plin de motorină pe lună, pe care nu îl mai consum, dar înainte îl consumam. Sau banii de ieșit în oraș. Sau banii de mâncat în oraș, care se întâmplă din ce în ce mai rar.

Dacă economisiți, cum o faceți? Unde țineți banii? La ciorap, la saltea sau în vreun cont de economii sau depozit?

Noi am încercat cu cash, dar e complicat, pentru că suntem mereu fără bani la noi, plătind aproape tot cu cardul sau online. Inclusiv întreținerea, parcarea, tot.

Dacă tot am devenit utilizator fidel de George, am descoperit și alte feature-uri din aplicație, cum ar fi contul de economii. Sau depozitul la termen. Am făcut cont de economii și arunc acolo bani, fără să fac nimic special. Mai ales fără să merg la bancă sau să trec prin procese complicate. Și îmi place că am flexibilitate totală, pot pune sau retrage bani oricând, oricum, fără vreo opreliște.

Condiția minimă este să depui măcar 500 de lei la început, la deschiderea contului.

Nu înțeleg de ce există încă depozite la termen, pentru că dobânzile oricum nu sunt spectaculoase, dar probabil că unora li se par mai comode, să știi că ai niște bani blocați pe o perioadă determinată de timp.

Ca paranteză, încă sunt uimit cât de mișto au putut dezvolta BCR produsul ăsta și cât de user friendly este.

Revenind la economii, am un feeling că pentru 2021 trebuie să ne punem centurile și vom avea nevoie de niște rezerve de bani, fie pentru cumpărat chestii, fie pentru investiții.

Zic și eu, la cât mă pricep și la ce mai citesc pe la alții.