Afară-i frig și înnorat și înghețata-i dusă

Articol din categoria: andreiu, liliput

Unul din bond-urile mele cu copilul e mersul în parc, de obicei în Carol ( care e cel mai curat, liniștit, frumos și prietenos parc din oraș) să ne jucăm, să ne plimbăm, să povestim și să mai ardem niște energie.

La intrare în parc sunt 2 chioșcuri unde ne oprim și ne luăm câte o înghețată, să începem cu dreptul experiența de parc. Doar că ieri când am fost în parc, ia înghețată de unde nu e, că toate chioșcurile închise, deși era ceva lume în parc. Pe la 17:30-18 de obicei se adună copiii care pleacă de la grădinițele din proximitatea parcului.

Nu știu când vom scăpa de prostia asta de prejudecată care zice că iarna nu se mănâncă înghețată, că provoacă gâlci sau roșu în gât. O prostie colosală, la fel de mare ca aia cu trasul curentului, un mit demontat de medici de zeci de ori, dar la care românii noștri nu renunță.

Cum nu renunță nici la căciulile puse în capetele copiilor la 15 grade celsius.

Așa că după ce am mers și ne-am jucat în parc, am fost la mega, am luat juma de kil de înghețată la casoletă și ne-am dus acasă și am acționat împotriva poporului român!

Lăsați copii să mănânce înghețată și iarna. Lăsați-i să simtă și un pic de frig, să transpire, să le înghețe un pic mâinile, dacă tot nu mai avem luni întregi de zăpadă și nămeți.

Photo by Brooke Lark on Unsplash

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Asta cu inghetata e nimic. Ai mei si acum la 40 de ani incep de prin octombrie sa imi spuna sa nu beau bere rece, ca o sa ma doara in gat.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.