Snobismul gastronomic și cateringul exagerat

Am observat tot mai des, mai ales în deplasări, dar și la evenimente locale unde sunt invitați din străinătate, cum catering-ul se dă peste cap să ofere tot felul de ciudățenii de mâncare și prea puține lucruri cu specific local. Prin local înțelegem ale zonei unde se petrece fapta.

Am pățit și în UK, și în Germania și în Cehia și în Spania să nu pot mânca nimic cu caracteristică locală, doar cine știe ce chestii pompoase, aproape snoabe, denumite frumos „meniu internațional”. Fish and chips, cârnați, ciolan sau genunchi de porc sau paella? Toate mâncate în oraș, că la eveniment aveam tartar de bibilica și chiș de păpădie.

Chestie care se întâmplă și la noi.

Avem oameni din străinătate care participă la eveniment? Să le dăm strips cu sos de sweetchili și caviar pe toast, că sigur nu au mâncat până acum.

Nu trebuie mereu să pui cele mai ciudate chestii de mâncat pe masă ca să ai o cină reușită. Bine, nici parizer cu muștar, dar înțelegeți ideea.

 

10

7 Responses

  1. Dorin Lazăr
    December 5, 2018
    • andrei
      December 5, 2018
      • Dorin Lazăr
        December 5, 2018
  2. vali
    December 5, 2018
    • Roxi
      December 5, 2018
  3. un muc
    December 5, 2018
    • andrei
      December 5, 2018

Write a response