Snobismul gastronomic și cateringul exagerat

Articol din categoria: andreiu

Am observat tot mai des, mai ales în deplasări, dar și la evenimente locale unde sunt invitați din străinătate, cum catering-ul se dă peste cap să ofere tot felul de ciudățenii de mâncare și prea puține lucruri cu specific local. Prin local înțelegem ale zonei unde se petrece fapta.

Am pățit și în UK, și în Germania și în Cehia și în Spania să nu pot mânca nimic cu caracteristică locală, doar cine știe ce chestii pompoase, aproape snoabe, denumite frumos „meniu internațional”. Fish and chips, cârnați, ciolan sau genunchi de porc sau paella? Toate mâncate în oraș, că la eveniment aveam tartar de bibilica și chiș de păpădie.

Chestie care se întâmplă și la noi.

Avem oameni din străinătate care participă la eveniment? Să le dăm strips cu sos de sweetchili și caviar pe toast, că sigur nu au mâncat până acum.

Nu trebuie mereu să pui cele mai ciudate chestii de mâncat pe masă ca să ai o cină reușită. Bine, nici parizer cu muștar, dar înțelegeți ideea.

 

8 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Să vezi ce mișto e să te duci în altă țară și ăia să te întâmpine cu mâncare românească. Pentru că fix asta vreau când merg în altă țară.

 2. #3 Comentariu nou

  cabbage rolls with polenta!!!

  • #4 Comentariu nou

   Cabbage rolls with polenta + smântână și ardei iute după ce mai înainte au băgat o piftie sau salată de boeuf cu multă maioneză și ca desert au o prăjitură cu foi și multă cremă din margarină. Criză biliară se numește, nu mâncare tradițională :))

 3. #5 Comentariu nou

  Motivul pentru care se merge pe acel meniu internațional e că sunt rețete ‘safe’, fără posibile probleme de compatibilitate, foarte des chestii spicuite din meniuri de top din Europa de Vest, cel mai probabil. Cam același e motivul pentru care vezi aceleași sărățele, pateuri, covrigei și pișcoturi la evenimentele din .ro. Safety first.

  Pentru chestiile de risc ieși seara cu un ghid local. E momentul în care te și faci praștie de la băutură, că deh, toată lumea vrea să se laude cu ce se poate bea.

  • #6 Comentariu nou

   de acord, dar nu ar trebui sa se excluda 🙂

  • #7 Comentariu nou

   Asta e varianta mea preferată; un meniu foarte safe la prânz, și organizată o ieșire informală să guști orașul respectiv seara. Foarte des am observat că mai multe lucruri pozitive ies din ieșirile de seara decât din discuțiile de la prânz. Aș merge la genul asta de sindrofii numai pentru discuțiile off-the-record de la bere.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.