sustinem inovatia

Săptămâna trecută, mai exact joi, am umblat toată ziua cu un tricou roşu pe care scria “Am luat marele premiu la salonul de invenţii de la Geneva”. Nu m-am simţit deloc incomod, dimpotrivă, am avut o stare de bine purtându-l.

E o premieră mondială ca o ţară să câştige de 2 ori acest premiu. Întâmplarea face ca România să fie acea ţară. De data asta cu invenţia lui Mircea Tudor. Şi dacă ne uităm un pic în spate, am avea destule motive să fim mândri cu realizările unora de-ai noştri, care au primit premii şi aprecieri la nivel mondial. Elevi, studenţi, sportivi, artişti…sunt destui oameni care ne dau motive să zâmbim mândri că suntem români şi că cineva ne reprezintă cu succes afară.

Am urmărit presa zilele trecute, inclusiv astăzi. Poate o să pot citi undeva un material despre Mircea Tudor şi realizarea lui. Sau despre campania de promovare în care s-au implicat destul de mulţi oameni. Nimic, nici o slovă aruncată.

Poate e mai bine aşa, poate le face mai bine celor despre care am scris mai sus să nu fie în centrul atenţiei presei. Poate e mai sănătos să fie lăsaţi să facă ce ştiu ei mai bine decât să încarce canapele pe la emisiuni tabloide.

Dar din când în când ar trebui să le mulţumim pentru ce fac, şi să îi susţinem măcar moral.

Mulţumesc!

 

Mircea Tudor a luat Marele Premiu la Salonul de Inventii de la Geneva pentru constructia unui scanner care radiografiaza in cateva minute un avion