Pentru că la articolul precedent pe care l-am scris despre evenimente am fost întrebat la ce eveniment recomand eu participarea, am zis că e o oportunitate să las niște recomandări aici. Nu numai de evenimente, dar și de cursuri sau workshopuri care ar putea ajuta.

În primul rând, trebuie să cădem cu toții de acord că participarea la orice fel de adunare este un consumator de timp. Măcar o zi ai pierdut-o și este foarte important să alegi înțelept cui dai o zi din timpul tău și cu ce rămâi pe mai departe de acolo.

Alege să mergi în zona de expertiză/interese/pasiuni ale tale. Nu te duce la conferințe de parenting dacă tu nici nu ți-ai pierdut virginitatea. Mai ai până acolo, or să fie la momentul potrivit destule.

Dacă ești pasionat de tehnologie, de noile trenduri sau curente, da, mergi la o conferință de specialitate. Se tot găsesc, la unele trebuie să plătești intrarea.

Simți că ai avea potențial într-un domeniu și vrei să afli cât mai multe și să capeți cunoștințe noi? Nu te duce la conferințe, indiferent cine le ține. Nu vei învăța nimic la o conferință. E prea scurt timpul și ești preocupat să faci networking sau să bei o cafea cu cineva, sau mai știu eu ce.

Mergi la niște cursuri de specialitate sau la câteva workshopuri din domeniul ăla. O să fie mult mai productiv, chiar dacă trebuie să scoți niște bani din buzunar.

După cum vezi, chestiile care te pot ajuta să crești costă. Pentru că nimic nu e gratis, cei care te învață, te învață din experiența lor, experiență care a fost dobândită în ani și cu muncă multă. D-asta costă.

Acum, ca recomandări pentru cineva din domeniul online/social/digital, las câteva chestii interesante și utile mai jos:

Digital Marketing Forum. Se întâmplă o dată pe an și au niște traininguri mișto

Social Smarts. Cele mai bune cursuri cu care să pui bazele social media, atât pentru tine cât și pentru eventualul angajator.

DallesGO. Au câteva moduluri foarte interesante, dar ți le recomand pe cele de Social Media și de PR. O să ai ca profesori doi super profesioniști. Trust me, eu acolo aș merge.

IAA. Modulul de digital este probabil cel mai bun din piață la ora actuală. Ca alumni al lui îl recomand cu încredere tuturor celor care vor să se apuce de digital și să plece la drum cu un bagaj destul de consistent. Ah, profesorii sunt destul de exigenți la examene aici, deci nu merge cu caterinca ieftină.

ICEE Fest. Asta e godzila festivalurilor/conferințe și merită să mergi datorită speakerilor care vin. Mereu o să fie măcar un tip foarte smecher de la un titan mondial. Dacă nu ai bani de DMX sau Engage, that’s the place to be.

Mobile Academy: Peste 50% din traficul din RO este venit via mobile. Deci cam încolo e viitorul, nu trebuie neglijat.

Bloggers Lan Party. Fără nici o glumă, este un eveniment pe care să-l bifezi. Nu rămâi cu nimic după el, decât cu o zi petrecută mișto, în compania altor oameni cu chef de joacă, e timp câștigat, dacă mă întrebi pe mine. Și ai șansa la networking foarte targetat aici.

 

Mai sunt. Internet and Mobile World, Devcamp și multe altele.

Investiți, căutați să vă dezvoltați și va fi bine.