Voi ce buget aveți pentru haine? Cât de mare e piața de fake-uri?

Articol din categoria: andreiu

În weekendul trecut, cu ocazia zilei de 1 iunie, am descins la mall, după chestii de îmbrăcat. În principal pentru kiddo, chestii de vară, încălțări, etc.

Zona de copii e ok, e acoperită, ai de unde alege, e ușor.

Problema vine la adulți, însă. Mi se pare că toate prețurile au luat-o razna și că hainele normale sunt din ce în ce mai greu de găsit. Blugi normali, fără rupturi, modele și care să acopere gleznele ( adică de bărbați) mai găsești cu greu pe la Colins, Lee Cooper și C&A, restul sunt numai pentru fașioniști cu glezne goale, zona de tricouri e la fel, super greu găsești ceva ok. Eu sunt fan al celor simple de la H&M, iau câte un braț o dată și scap de grijă, dar am găsit unele mișto cu licență Marvel la House Brand, la preț decent. În rest, doar chestii supraevaluate, peste 100 de lei un tricou mi se pare enorm de mult.

Apoi vine zona de încălțăminte, care e complet scăpată de sub control. Am văzut la office shoes o pereche de espadrile care erau 450 de lei. Espadrile normale, nimic special. Mă întreb cât de mare să pui marginea aia la produs, de ieși la prețul ăla.

Având în vedere că vorbim de un brand destul de popular de încălțăminte, mă întreb cât de mare este piața de fake-uri și de chestii contrafăcute, pentru că văd destulă lume încălțată „bine”, deși nu toți par să aibă 100 de euro pentru o singură pereche de încălțări, și aici nu judec pe nimeni de sărăcie, să ne înțelegem.

Am pierdut eu contactul cu realitatea și așa e normal să fie zona de haine/încălțăminte sau pur și simplu exagerăm până vom face implozie de snobism?

Voi ce buget lunar aveți pentru shopping? Valoare absolută sau procent din venit?

Noi am lăsat vreo 900 de lei în trei oameni și mi se pare fantastic de mult, pe niște surcele, nimic consistent. Sunt eu zgârcit?

8 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Mie imi place sa cumpar haine in principal in ianuarie si august cand sunt niste reduceri reale la imbracaminte avnad un buget de aproximativ 2000 lei /perioada.
    Incaltaminte cumpar in mare parte de la Ecco tot in perioada de reduceri. Poate fi numit pragmatism, cinism, nu stiu, dar nu imi palce sa arunc cu bani pe haine supraevaluate.

    • #2 Comentariu nou

      cred ca se cheama chibzuinta, ca nici mie nu imi place sa arunc cu banii pe haine

  2. #3 Comentariu nou

    Eu incerc de vreo 2 ani sa port cat mai putine haine. Pe încălțăminte nu dau mai mult de 100-120 lei/an, tricouri polo pt birou 50 lei, (Am 5) pt bicicleta 16 lei din decathlon(am3), blugi 100-150 lei pe an(2 perechi). Iau o pereche normală si ma ține 1-2 ani. Mai am 2 cămăși de 100 lei de vreo 2 ani, o pereche de cargo-pants, 2 -3 de pantaloni scurți și cam atât.(salopete de schi, haine de lucru, underpants etc, nu le pun, de regulă sunt din cele care nu le mai port in afara casei, curții)

  3. #4 Comentariu nou

    De obicei pentru încălțăminte vânez reduceri pe la FashionDays sau Answear. Găsesc mereu modele ok de la NewBalance, Asics, Adidas pe la 200-250.
    Tricouri îmi cumpăr mereu când călătoresc, Exemplu: două tricouri simple, bumbac de ăla super șmecher, de la Next – 8 lire setul de 2 tricouri. Sau de pe la JD mai cumpăr.

  4. #5 Comentariu nou

    La mine a fost intotdeauna simplu: blugi, camasi – Zara. Asta pentru ca au, de obicei, croieli care mi se potrivesc si nu stau hainele pe mine ca pe gard. Mai nou, de cind sint in Anglia, am descoperit Uniqlo. Daca ajungi pe la ei, recomand EZY Jeans (bit stretchy, but not much), sint cei mai comozi jeans pe care o sa ii gasesti (39 lire perechea) si na, fiind japonezi, au toate chestiile clasice de care ai nevoie: fara patanloni jumuliti, tricouri uni in culori misto, bumbac de calitate. La partea de pulovere/jumpers, au inclusiv casmir (o idee mai scumpe, dar na). Worth a try.

  5. #6 Comentariu nou

    Am intrat într-o zi la Various Brands pentru a căuta niște Nike-uri pentru cei mici. Fake la greu. Mă uit la adulți și fake-uri cât vezi cu ochii și acolo. Măi nene, dacă tot le fake-uiești, măcar fii și tu puțin atent la finisaje, poate pică ceva.
    O chem pe vânzătoare și îi spun că dacă ăștia sunt Nike adevărați sau dacă cei de acolo sunt Adidas adevărat, eu sunt popă. Nu pot să spun nici da, dar nici nu, îmi răspunde ea.
    Văzusem un comentariu pe o pagină care promova Nike-ul fake, „dar ce vrei, boss, la banii ăștia vrei să fie original?”.

  6. #7 Comentariu nou

    da, cred ca ai pierdut nițel contactul. iar „marginea” aia de magazin depinde unde e amplasat fizic. angajați, chirie de Mall… și la haine exista MSRP, mai ales brandurile care se respecta. începând de la Tommy, Lacoste, in sus, toți lucrează cu preț de lista. Poate e nejustificat 450 RON pentru espadrile, dar le vrei acum în iunie la început 🙂 cum zicea cineva mai sus, ianuarie și iunie shopping, dacă vrei sa iei ce e la 450 RON acum la vreo 200-250. iarna car și vara sanie dacă vrei ceva brand. dacă nu, cum zicea Haivas, decathlon sau alte chestii care sunt standard, făcute sa te acopere.
    Am niște haine luate de aproape 10 ani și arata excelent și acum după zeci de spălări sau mai multe. ca mai contează și materialul, pe lângă croiala și sigla.

  7. #8 Comentariu nou

    Eu sunt femeie și îmi iau toamna sandale şi primăvară ghete. Pentru că reduceri masive.
    Pentru fii-mea cumpăr doar online, ca sa evit haosul și pentru că acolo mai primești un voucher, mai ai o reducere, o livrare gratuită. Mă bazez mult pe C&A, H&M și Reserved. De la Reserved i-am luat o dată bluzițe cu 9 lei bucata. Erau reduceri masive.
    Pantofi pentru ea, de pe FDays, epantofi sau Tikki Shoes.
    Iar jeans bărbătești NORMALI, soțul meu si-a găsit la Reserved, Koton și Colin’s.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[instagram-feed feed=1]