Am lăsat mașina acasă dimineață și am ales să merg pe jos spre muncă din două motive: nu aveam chef să alerg după un loc de parcare la care a muncit altcineva pentru a-l deszăpezi și pentru a nu pierde locul de parcare pe care l-am deszăpezit de două ori ieri.

Pe străzile principale se merge bine, e asfaltul negru, am văzut de ieri asta. Stăm mai prost la capitolul trotuare. Și aici e vina împărțită între locatarii nesimțiți, care preferă să se uite de la geam și să se vaite de zăpada de afară și între poliția locală, care ar trebui să umble din asociație în asociație și să dea amenzi mari. Dar mari, de genul 1000 de lei de apartament, excepție făcând apartamentele cu bătrâni sau femei singure.

Acum, nu înțeleg de ce nu sunt scoși la dat zăpada asistații social. Adică cetățenii ăia care au câte 7 copii și trăiesc din ajutorul de la stat. Pe care îl sparg pe băutură și țigări.

Eu știu niște băieți d-ăștia pe la mine prin cartier, apți de muncă, zdraveni serios, care ar putea să muncească fără probleme, dar preferă să își trimită plozii la cerșit un ban pe străzi.

Și i-aș trimite la școli, grădinițe, case de bătrâni. Să desfunde pe acolo, să ajute la aprovizionare sau ce mai e nevoie și abia după aia să aștepte să încaseze.

Valabil și pentru cei din provincie și din mediul rural.