Nu vă rețin mult atenția, vreau doar să vă atrag atenția asupra a două concursuri destinate copiilor din sectorul 2, dar și asupra unui proiect de care are grijă Make, un prieten vechi și de nădejde, destinat tot copiilor. Și oamenii care fac chestii pentru copii vor avea aici mereu un loc de promovare, susținere și suport.
Așadar,
Proiectul Atelierele Biodiversității are ca scop conștientizarea tinerei generații din Sectorul 2 al Municipiului București cu privire la importanța conservării și protejării biodiversității, cu accent pe biodiversitatea urbană, și transformarea lor în cetățeni responsabili față de mediul înconjurător.
Arii Protejate Urbane –aplicație practică în Parcul Natural Văcărești, una din cele mai importante arii protejate urbane dinRomânia. Pe parcursul acestei vizite, elevii vor primi informații legate de zonarea unei arii protejate, reguli când vizităm o arie protejată, activități permise într-o arie protejată, identificarea de specii protejate de floră și faună etc.
Trailerele biodiversității – competiție de vlogging pentru liceeni pe teme de biodiversitate (prezentarea pe rețelele de socializare a unei specii de floră sau faună protejate, prezentarea avantajelor oferite de biodiversitatea urbană, prezentarea unei arii protejate, descrierea într-un mod creativ a regulilor ce trebuie respectate atunci când vizităm o arie protejată
etc.).
BiodiversitARTE – competiție de arte plastice pentru liceeni pe teme de biodiversitate(elevii vor putea realiza lucrări în diferite tehnici – grafică, pictură, colaj, gravură etc. – alături de mesaje prin care să susțină cauza biodiversității).
Proiectul are o durată de 3 luni, perioada de implementare a proiectului fiind 15 august – 15 noiembrie 2023.
Grupul țintă vizat de activitățile proiectului Atelierele Biodiversității sunt elevii din 8 licee din Sectorul 2 al Municipiului București. Proiectul își propune să implice aproximativ 700 de elevi în activitățile sale și să contribuie la dezvoltarea spiritului civic și ecologic urban în rândul acestora. De asemenea, să contribuie la conservarea și protecția resurselor naturale, a biodiversității în mod particular, prin educarea locuitorilor tineri ai Bucureștiului.
Proiectul „
Și acum, cele 2 concursuri despre care vorbeam sunt:
1.„Trailerele Biodiversității”
Cine poate participa?
Concursul se adresează elevilor din clasele V-XII din unitățile școlare situate în arealul Sectorului 2 al Municipiului București.
Detalii pentru a te înscrie în competiție:
- Realizezi un clip care are ca subiect natura și biodiversitatea;
- Clipul trebuie să nu depășească 3 minute;
- Urci clipul pe YouTube;
- Trimiți linkul clipului postat pe YouTube într-un email la adresa asociațiainformart@gmail.com
- Adaugi în email numele autorului, școala şi clasa, datele de contact ale acestuia (telefon, e-mail), numele profesorului coordonator (dacă este cazul)
- Regulamentul poate fi consultat în întregime aici.
2.
„BiodiversitARTE”
Cine poate participa?
Concursul se adresează elevilor din clasele V-XII din unitățile școlare situate în arealul
Sectorului 2 al Municipiului București.
În ce constă concursul?
Fiecare elev poate participa în cadrul concursului cu o singură lucrare realizată pe suport de hârtie sau suport digital, format A3, realizată prin orice tehnică sau mix de tehnici (creion, cariocă, acuarelă, pastel, tempera, ulei, design digital, colaj etc.).
Regulamentul poate fi consultat aici.
Deci, se poate!