Toate ca toate, până la mâncare

Articol din categoria: andreiu

food
Eu de fel nu sunt un tip zgârcit sau calic. Cel puţin, aşa cred eu. Să mă contrazică cei ce mă cunosc dacă au altă părere. Îţi dau şi ultima ţigară din pachet dacă te văd că îţi arde buza. Dar am o foarte mare problemă cu mâncarea. Mai precis cu aia din farfurie. Cu aia din frigider nu am nici o problemă. Din moment ce e acolo, e la liber, poţi să te serveşti liniştit că nu voi ţipa după tine pe stradă vreodată.

Când vine vorba de mâncarea din farfurie se schimbă radical situaţia. Mai ales dacă te-am întrebat înainte dacă vrei şi tu şi ai spus nu. În momentul în care se apropie cineva de farfuria mea simt cum creşte tensiunea, se ridică pulsul, mi se face un gol în stomac şi mi se înţeţoşează privirea. E un sentiment apropiat cu cel pe care îl ai atunci când ţi se fură ceva. Momentul crâncen, lovitura fatală e să-mi spui că vrei doar să guşti un pic şi deja să fii la a treia furculiţă. Atunci imaginaţia mea o ia pe câmpii, încep să curgă scenarii cu furculiţe băgate în ochi, în mână sau să mă gândesc că ar trebui să înlocuiesc piperul cu ceva wassabi. Să te lecuiesc, să nu te mai atingi niciodată de mâncarea mea.

Azi dezbăteam subiectul cu doi prieteni, în timp ce eram la masă şi încercam să găsim o explicaţie logică pentru asta, ei având aceeaşi problemă ca şi mine. Să fie oare din cauză că am fost singurul copil la părinţi? Teoria asta a fost combătută de unul dintre noi, care mai are fraţi. El se gândea că la el tocmai asta ar putea fi problema, că nu împărţeau între fraţi mai nimic.

Voi aveţi problema asta? V-aţi gândit vreodată de ce?

foto

0 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Esti bolnav! :)) cum sa iti treaca atatea scenarii prin fata ochilor de la doua furculite de mancare?
  Din principiu nici eu nu sunt de acord cu oversharing la mancare dar nici nu mi se face rau daca cineva exagereaza un pic cu prietenia… Culinara.

  • #2 Comentariu nou

   dudeeeee, nu vrei sa stii ce sentimente ma incearca :))

 2. #3 Comentariu nou

  Si eu cred ca e de la faptul ca esti singur la parinti. Mi s-a intamplat si mie.

 3. #4 Comentariu nou

  Man, eu cand ies in oras cu sotia si vad ca nu isi comanda nimic, eu imi iau doua potii de orice, asa ca sa fiu sigur 😛

  • #5 Comentariu nou

   am mai auzit asta si la alti prieteni :))

 4. #6 Comentariu nou

  Poate e din cauza faptului ca esti singur la parinti, insa tine si de „cat de drag” iti este de persoana care gusta 😉
  Ca daca o iubesti cu adevarat ii si lasi portia.

 5. #7 Comentariu nou

  Eu, desi singura la parinti, n-am probleme cu mancarea din farfurie. Dar stiu pe cineva care are. Chiar se aude un soi de „marait” de avertizare, in caz ca te paste gandul sa te apropii de farfuria lui sa ciugulesti si tu cate ceva. Si nu, persoana respectiva nu a fost singur la parinti, mai are o sora si un frate, iar in copilarie imparteau cam totul…

 6. #8 Comentariu nou

  Băi, eu mănânc puțin, dacă porțiile sunt normale, chiar n-am nicio problemă să ciuguelască și alții câte „doi cartofi”.

 7. #9 Comentariu nou

  Nu cred ca este din cauza faptului ca este singur la parinti cineva se comporta asemenea lui Andrei… sau a mea 🙂 Nu ne numaram printre cei care mananca doar ca sa se hraneasca, pentru noi placerea gustului exista, iar asta te face sa ai o intreaga strategie atunci cand mananci. Daca un intrus iti strica ritualul, parca si gustul se pierde… Nu va imaginati ce-mi trece prin minte daca cineva, chiar si din gluma, imi sterpeleste ultimul dumicat…

 8. #10 Comentariu nou

  Andrei doesn ‘t share food 🙂

 9. #11 Comentariu nou

  nu am aceasta problema.. la mine de fapt este invers 🙂 daca nu impart mancarea, parca nu e la fel de buna…. sa impart cu cei de la masa ceea ce mananc imi da un sentiment de … comuniune, parca devenim mai ..umani, mai intimi… 🙂

 10. #13 Comentariu nou

  De la mine din farfurie poti sa gusti, dar in momentul in care manaci mai mult ca mine din farfuria mea, avem o problema. De ce ? gandim asa ? Probabil ca ne deranjeaza faptul cand il intrebam daca vrea si persoana respectiva, iar aceasta raspunde nu. Daca ai zis NU si dupa gusti de la mine spune-mi si mai pun o portie sau mai comand una. It’s as easy as that!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.