food
Eu de fel nu sunt un tip zgârcit sau calic. Cel puţin, aşa cred eu. Să mă contrazică cei ce mă cunosc dacă au altă părere. Îţi dau şi ultima ţigară din pachet dacă te văd că îţi arde buza. Dar am o foarte mare problemă cu mâncarea. Mai precis cu aia din farfurie. Cu aia din frigider nu am nici o problemă. Din moment ce e acolo, e la liber, poţi să te serveşti liniştit că nu voi ţipa după tine pe stradă vreodată.

Când vine vorba de mâncarea din farfurie se schimbă radical situaţia. Mai ales dacă te-am întrebat înainte dacă vrei şi tu şi ai spus nu. În momentul în care se apropie cineva de farfuria mea simt cum creşte tensiunea, se ridică pulsul, mi se face un gol în stomac şi mi se înţeţoşează privirea. E un sentiment apropiat cu cel pe care îl ai atunci când ţi se fură ceva. Momentul crâncen, lovitura fatală e să-mi spui că vrei doar să guşti un pic şi deja să fii la a treia furculiţă. Atunci imaginaţia mea o ia pe câmpii, încep să curgă scenarii cu furculiţe băgate în ochi, în mână sau să mă gândesc că ar trebui să înlocuiesc piperul cu ceva wassabi. Să te lecuiesc, să nu te mai atingi niciodată de mâncarea mea.

Azi dezbăteam subiectul cu doi prieteni, în timp ce eram la masă şi încercam să găsim o explicaţie logică pentru asta, ei având aceeaşi problemă ca şi mine. Să fie oare din cauză că am fost singurul copil la părinţi? Teoria asta a fost combătută de unul dintre noi, care mai are fraţi. El se gândea că la el tocmai asta ar putea fi problema, că nu împărţeau între fraţi mai nimic.

Voi aveţi problema asta? V-aţi gândit vreodată de ce?

foto