Am văzut pe Digi un reportaj despre cum controlorii RATB au început să umble cu polițiști sau jandarmi după ei. Culmea, situația a făcut că băieții să aplice vreo 100 de amenzi pe oră.

Situația RATB este una complicată: 1 din 2 pasageri merg pe blat, parcurile auto și de tramvaie sunt depășite și insuficiente, bani nu prea sunt, subvenția de la primărie este considerabilă iar lumea alege să nu meargă cu transportul în comun din cauză de jeg, aglomerație și întârzieri.

Mă gândesc că umblatul cu poliție și jandarmi poate fi un prim pas spre un transport în comun civilizat. Dacă se reușește creșterea plătitorilor de bilet nu la 100% ci măcar la un 75% din călători, putem spera ca banii care vin la bugetul regiei să fie investiți în soluții care să îmbunătățească condițiile.

Și să nu uităm că prețul unei călătorii este cel mai mic din România, doar 1,3 lei/călătoria. Poate n-ar strica să crească un pic spre 2, cu condiția ca banii să se vadă investiți undeva.

M-a amuzat tare pisi aia cu abonamentul expirat în 2011 care s-a scuzat că nu prea circulă. Păi nici eu nu prea circul, d-aia nu-mi fac abonament, dar am grijă să am mereu 10 lei pe card, în caz că urc în autobuz, să nu mă dea la televizor.

ratb via shutterstock