Pentru că tot aud oameni care se plâng de cei care dau informații despre serial înainte de apariția episoadelor și se declară total indignați ( nejustificat, dpmdv) am rugat un prieten care a citit cărțile scrise până acum să îmi facă un rezumat al celor ce vor urma.

Așadar:

Game of Thrones: spoilerele din toate cele cinci cărți apărute.

După ce a fost omorâtă la Nunta Roșie (Red Wedding), Catelyn Stark, este reînviată sub forma unui zombie și se alătură unei frății de haiduci, numită Frăția Celor fără Stindarde (Brotherhood Without Banners).

Arya Stark va pleca în insulele Braavos, unde va avea altă identitate și se va antrena să devină un asasin. Asemenea lui Jaqen H’ghar, cel care i-a dat moneda în sezonul doi.

Tyrion este bănuit de moartea lui Jeoffrey și este aruncat în temniță. Însă pe Jeoffrey l-a otrăvit familia Tyrell cu ajutorul lui Littlefinger.

Tyrion reușește să scape din temniță cu ajutorul fratelui său, Jaime. Apoi Tyrion o găsește pe Shae în patul tatălui său și o sugrumă pe aceasta, iar pe Tywin Lannister îl ucide cu o arbaletă, în timp ce acesta era pe toaletă. (Ironia sorții)

Littlefinger o răpește pe Sansa Stark și o face să se dea drept fiica lui nelegitimă și o duce la Eyrie, unde se căsătorește cu Lysa Arryn, mătușa Sansei.

Lysa Arryn îl găsește pe Littlefinger sărutându-se cu Sansa, dar înainte ca aceasta să poată chema gărzile, Littlefinger o ucide, împingând-o printr-o poartă specială a castelului. Castelul era așezat în vârful unei munte, la o altitudine foarte mare. Este același castel unde Tyrion a fost întemnițat în primul sezon.

Sălbaticii atacă Zidul, iar Jon Snow are un rol important în bătălia aceasta între Frații în Negru și Sălbatici. În urma acestui atac, Ygritte este ucisă.

Daenerys Targaryen se stabilește în Mereen unde devine regină și reușește să închidă doi dintre dragonii săi într-o temniță specială, deoarece aceștia nu mai puteau fi controlați. Unul dintre dragoni este în libertate.

Brienne călătorește către Riverland pentru a o găsi pe Sansa Stark, dar este capturată de haiducii conduși de Catelyn Stark, iar aceasta pune ca Brienne să fie spânzurată.

Jon Snow va fi ales Lord Comandat la Zid, dar acesta decide să plece și să apere Winterfell-ul pe care Boltonii voiau să-l ocupe. În timpul plecării acestuia, frații lui în negru îl trădează și îl înjunghie de mai multe ori. Se presupune că acesta moare, dar autorul lasă acest ultim capitol dedicat lui Jon Snow în coadă de pește. Vom afla în cărțile următoare ce se va întâmpla, de fapt, cu el.

Tyrion pleacă din Westeros și ajunge în Mereen, unde este capturat de Jorah Mormont și acesta vrea să îl predea lui Daenerys.

Cersei va fi nevoită să plătească pentru fărădelegile ei (crimă, incest etc.) în fața unui consiliu religios. Ea va umbla goală prin Debarcaderul Regelui și toată lumea o va înjosi.

Tyrion scapă și de Jorah Mormont și găsește un alt Targaryen în viață. Aegon, mai precis, care are mai multe șanse decât Daenarys la Tron. Tyrion îl convinge să strângă o armată și să declare război celor Șapte Regate.

Le-am marcat pe cele mai importante.

Merci Dani