Spargerile din băncile româneşti – vina cui?

Articol din categoria: mișto

Anul ăsta cred că am auzit de cel puţin 4-5 atacuri şi jafuri de bancă. Unele dintre ele mai mult sau mai puţin periculoase.  Oricum, unul din cele mai amuzante încă mi se pare cel din 2010, când hoţul a intrat pe geam şi a fugit cu un sac de bani, ieşind tot pe geam şi plecând cu o motocicletă. Nu ştiu dacă au fost prinşi sau nu, dar cazul rămâne de băgat în manuale.

Acum câteva zile a fost jefuită o agenţie Raiffeisen din Pipera. Acum Poliţia a plecat cu controlul în proţap prin bănci să verifice dacă se respectă procedurile şi intrucţiunile date de instituţia sus numită. Mă întreb care sunt aceste instrucţiuni, din moment ce în România avem agenţii de bancă fără pază umană, sau acolo unde există câte un paznic, de obicei este un nene ieşit la pensie, foarte simpatic care nu face altceva decât să ghideze clienţii către ghişeul sau casieria potrivită.  Nu prezintă nici un fel de siguranţă, nu ar speria nici măcar un copil de grădiniţă deci despre un atacator, nu se pune problema.

În afară de asta, nu au voie să facă uz de armă ( asta în cazul în care există în dotarea lui) deci prezenţa lor acolo nu prea este justificată.

În cazul în care, să presupunem, că suntem într-o bancă şi are loc un jaf armat, atacatorul începe să tragă şi unul dintre clienţi este rănit, cine este responsabil pentru vătămarea lui? Banca? Pentru că nu a asigurat paza corespunzătoare? Poliţia? Pentru că nu a instruit bine personalul de pază? Sau statul român, pentru că în 23 de ani nu a reuşit să pună la punct un cadru de funcţionare sever şi drastic pentru a preveni astfel de situaţii?

De banii furaţi mă interesează prea puţin, sunt asiguraţi oricum.

0 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  tu vorbesti serios cand incerci sa pui responsabilitatea pe spinarea statului?

  adica statul e de vina ca eu, banca, nu imi protejez asset-urile?

  come on, man, asta nici tu nu o crezi

  • #2 Comentariu nou

   man, uneori binele se face si cu forta. vezi anvelopele de iarna 🙂

  • #3 Comentariu nou

   aia cu anvelopele e pt siguranta publica

   asta cu bancile e pt siguranta banilor bancilor

   nu incape grad de comparatie

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.