not guilty

Circula de vreo 2 zile un articol de pe Ziarul Financiar care critică pedant populația României pentru situația în care s-a ajuns, cu Ponta pe post de prim-ministru și donșoara Predescu, absolventă de Harvard, sacrificată de antemenționatul pe altarul cotrocenilor. Și se spune acolo că suntem cu toții vinovați pentru că nu luăm atitudine și stăm să comentăm pe la colțuri.

Aș dori să o contrazic pe autoare. Eu nu mă simt vinovat cu nimic. Eu, de 10 ani, de când l-am dobândit, am fost și mi-am exercitat dreptul la vot. Indiferent că ulterior deciziile mele s-au dovedit a fi bune sau rele, am fost și am votat. Din câte știu asta e singura formă de manifest, de luare de atitudine în democrație: votul.

Vinovați sunt cei ce îndeamnă sus și tare să nu iasă lumea la vot că e nasol, vinovați sunt cei ce își vând votul pe o bere, 2 mici și o horă în parc, vinovați sunt toți cei care l-au reformat pe Ceaușescu cu Iliescu, cu 90% din voturile liber exprimate. Vinovați sunt cei ce au păstrat poza cu Iliescu pe perete până au murit. Ei sunt vinovații pentru situația de acum. Nu noi. Nu toți!

 

not guilty by shutterstock