Siguranță și încredere. Sensul corect

Articol din categoria: andreiu

Pe toate mașinile de poliție scrie „Siguranță și încredere”.
Mereu m-am întrebat pentru cine și cui îi este adresat.

Am aflat acum.

Se sperie oamenii de „armatiști” și de armată. Clipul de mai jos este studiul de caz perfect, un eșantion reprezentativ pentru nivel național.

Oamenii, bombardierii din clip, se tem de armată, e prima dată când văd armata pe străzi și nu știu cum să reacționeze.

Pentru că poliția e cunoscută, e coruptă, pe polițiști îi știe deja toată comunitatea, știe cât merge șpaga, cum scapă repede, că oameni suntem.

Astea sunt roadele anilor de devalorizare și deprofesionalizare a poliției. Mesele, chefurile cu șefi de poliție și lume interlopă, meciurile de fotbal între polițiști și interlopi, distracții, atențiile, cumetriile, aici au adus.

Lumea nu mai are frică de poliție, nu mai dă doi bani pe poliție. Siguranță și încredere pentru interlopi, pentru șmecheri, pentru băieții de băieți, nu pentru fraieri.

Se vede în toate orașele, d-aia avem clanuri, avem cete și avem industrii ale interlopilor nederanjate de nimeni.

Orașe întregi cu flageluri puternice de lume interlopă unde nimeni nu are curaj să facă nimic, la 30 de ani de la revoluție: Brăila, Craiova, Galați, Timișoara, Iași, Brașov, Piatra Neamț și lista poate continua. Vă mai amintiți de șeful poliției Neamț, Aurelian Șoric, care se întreba de ce este numit Mararu interlop, doar pentru că dădea bani cu camătă la oameni?

Asta se întâmpla acum 10 ani. De atunci, nu s-a schimbat nimic, ba dimpotrivă, mulți polițiști sunt doar interlopi aspiranți, cu uniforme.

Armata în schimb, când apare, e un element de noutate.

Nu îl știe nimeni pe șeful statului major, nici pe comandant, nici nu știi de unde este, o fi de la județeană, o fi de la București, dracu știe, nu știi nici șpaga cât merge, nici dacă are copii să-i ameninți, e complicat cu armata.

Nu sunt de acord deloc cu atitudinea asta represivă, de forțe de ordine pe străzi, de cântat imnul la ore fixe și alte tâmpenii în timp ce doctorii nu au materiale de protecție, dar mă bucură când văd smardoii ăștia că se simt un pic debusolați.

Poate după ce trece pandemia luăm la scuturat toate instituțiile astea prăfuite și vedem niște oameni ca Berbeceanu sau Godină cu puteri sporite. Ne rămâne doar să sperăm

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Ministerul Apărării: https://www.mapn.ro/
    Statul Major al Apărării: https://www.defense.ro/cine-suntem
    Conducere Statul Major al Apărării: https://www.defense.ro/conducere

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.