Sfătuitori de profesie

Articol din categoria: mișto

Zilnic ne întâlnim cu tot felul de oameni. Ciudaţi, hipsteri, părerişti, proşti, deştepţi, înalţi, scunzi şi aşa mai departe. Dintre toţi, o singură specie mă enervează la culme: sfătuitorii de profesie! Oamenii care întotdeauna sunt acolo, să îţi dea un sfat contrar cu ceea ce vrei să faci, aproape niciodată argumentat,  cu o forţă şi intensitate egală dar de sens opus cu planul tău.

Am trăit de curând momentele astea. Am vrut să îmi fac un cadou de ziua mea, să îmi iau maşină. Eh, din moment ce am zis ce vreau să fac, au început comentariile: bă nu! bă, e naşpa! bă, n-are rost! bă, vezi că nu e combinaţie! Şi tot aşa! Au fost şi oameni care m-au susţinut şi mi-au încurajat demersul, dar mai puţini decât sfătuitorii.

Revenind la sfătuitori: am descoperit că îi poţi băga în şah foarte repede şi uşor: Îi întrebi „de ce?” şi după ce termină argumentaţia, îi pui să repete. Întrebarea „de ce?” poate distruge imperii în 2 secunde. E fascinant să urmăreşti reacţiile după ce sunt întrebaţi.  Majoritatea nu mai ştiu. O zic doar de dragul de a părea interesanţi, experţi în orice şi avizaţi în a sfătui pe alţii.

Nu am şi nici nu propun vreun remediu împotriva lor, doar constatam şi am scris aici ca să nu uit ideea 🙂 Articol scris ca o completare la articolul Malditei.

0 comentarii Adaugă comentariu

  1. #3 Comentariu nou

    haha, daca as avea intranet la munca, parol ca as promova acest articol de mare realitate sociala la rubrica: ‘nota bene’!:) ah, si articolul despre datatorii cu parerea, pe care nu il mai gasesc acum pe blog (fa ceva cu search-ul ala, pot sa jur ca tot de la tine l-am citit):))

  2. #4 Comentariu nou

    Toti avem in jur astfel de oameni. M-ai facut sa intreb de acum incolo mai des „De ce?”.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.