Ieri mi-am petrecut mare parte din zi pe drumul dintre Cluj şi Bucureşti.  Cum şi ce a fost sâmbătă şi duminică după ora 12, povestesc în articolul următor.

Acum vreau doar să spun câteva chestii pe care le-am observat în drumul Bucureşti-Cluj-Bucureşti cu şoferii de pe şoselele patriei:

– pentru foarte mulţi, frâna de motor e un lucru necunoscut. Am văzut foarte mulţi care călcau frâna fără nici o problemă deşi pe jos era destul de alunecos, mai ales vineri seara, când începuse să îngheţe strada

– şoferii de Alba sunt pericol public. Vreo 3 erau să se urce pe mine, unul din ei gândindu-se că vrea să intre în depăşirea tirului din faţa lui, exact când eu eram paralel cu el, angajat în depăşirea lui şi a tirului. Că nu a dat nici semnal, aproape că nu mai contează. Oglinzile retrovizoare sunt accesorii de înfrumuseţare a maşinii.

– destui demenţi pe şosele care merg fără lumini aprinse, doar poziţiile, care de multe ori sunt insuficiente

– soferi care ţin lumina de ceaţă aprinsă chiar dacă vizibilitatea e atât de bună încât îşi poate vedea nevasta încălzind sarmalele acasă.  De asta a fost responsabil un şofer de Argeş, care m-a ţinut aşa vreo 20 de kilometri până am reuşit să îl depăşesc

– toţi şoferii de SUV, Tourag, Q7 etc sunt cretini. depăşiri pe linie continuă, la limită, flash-uri în disperare…

 

În rest, drumurile bune, curate, porţiuni uscate, se circulă bine.