Unul dintre cele mai interesante momente pe care le poți trăi ca părinte este să urmărești evoluția prietenilor. Apariția unui copil este, de foarte multe ori, un moment de cumpănă în ecuația găștii de prieteni.

Aici sunt două posibilități: cei care vor continua să se poarte normal, de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat, dar care înțeleg că apar niște limitări și lucrurile se vor schimba un pic și cei care vor dispărea complet. Sau mă rog, aproape complet.

Zic că vor dispărea aproape complet pentru că, deși nu vor da un semn cu lunile, vor profita de prima ocazie să vă întrebe ce s-a întâmplat cu voi de v-ați izolat atât de tare.

Well, părinții normali la cap nu se vor izola. Niciodată de nimeni. Nu e nimeni atât de nebun încât să rupă relațiile cu prietenii și să nu mai aibă cu cine schimba o vorbă doar pentru că s-a născut un copil. Dimpotrivă, uneori o discuție cu cineva poate reprezenta un nesperat balon de oxigen.

Dar nu vor mai avea atât de mult timp încât să aibă grijă să vorbească cu toată agenda, măcar o dată pe săptămână. În schimb se bucură de orice telefon/mesaj primit și mai mult ca sigur se vor bucura să le treacă cineva și pragul din când în când.

E și cazul nostru, e cazul altor cunoscuți, e verificată treaba.

Așa că dacă aveți în gașcă cupluri care așteaptă un copil sau sunt proaspăt părinți, nu așteptați de la ei primul semn, pentru că s-ar putea să nu vină prea curând.

Îndrăzniți, nu fiți obraznici. Părinții de bebeluș nu mănâncă alți oameni, garantez eu.