Văd tot mai des cereri de prietenie pe facebook sau linkedin de la oameni al căror nume nu-mi este deloc cunoscut și nu îi pot identifica sau aloca unui grup, așa că le resping cererea. M-am gândit să fac o listă scurtă de 3 tips&tricks care să-i ajute pe cei care vor să se facă un pic cunoscuți. Atât în social media, cât și în căutarea unui job, dacă e cazul.

  1. Poză de profil. E mandatory. Trebuie să existe acolo, poză cu tine. Dacă nu ești urmărit general de poliție, nu ai nici un motiv pentru care să nu îți pui poza.
  2. Numele. Să fie real și complet. Linkedin s-a poziționat ca fiind o rețea pentru profesioniști, unde lumea caută joburi sau oameni potriviți pentru poziții deschise în companii. Pentru recrutare se folosește intens și facebook, dar pentru screening. Ruxi Scumpyka nu va atrage pe nimeni, niciodată. Am mai zis, nimeni nu ia in serios anonimii
  3. Câteva detalii. Despre ce faci și cine ești. Să te poată identifica cineva, să știe ce faci, măcar evaziv.

Articolul a apărut în urma unei discuții cu un tip care m-a întrebat acum ceva zile de ce nu i-am acceptat requestul pe linkedin. I-am răspuns simplu: ”am crezut că e cont fake”.

Nu avea nici poză, numele nu-mi spunea nimic și la about era gol. De ce aș accepta?

Repet: mi se par maxim de amuzanți cei care își fac conturi pe rețelele sociale, dar țin totul cât mai privat, inclusiv poza de profil sau altceva, pentru că nu vor să vadă lumea ce fac ei. Și atunci? De ce nu scrii pe o foaie de hârtie? De ce nu folosești doar whatsapp, un grup cu prietenii tăi cei mai apropiați?

Valabil și pentru cei care au cont de instagram și îl țin privat. Păi dacă tu nu îți lauzi fotografiile, cine să o facă?