Cei la Jacobs au lansat o platformă interesantă, care provoacă userii să lase un pic deoparte conexiunea la net și să povestească offline cu cineva, în timp ce beau o cafea. Chiar un small talk de cafea. Provocarea este să stai mai mult de 2 minute fără să atingi calculatorul. Dacă reușești, ai șanse să câștigi niște premii.

În cadrul campaniei, Jacobs a construit platforma www.discutiialintaromate.ro care, în perioada 22 februarie – 27 martie, pune la dispoziție acestora posibilitatea a cronometra timpul acordat conversațiilor cu cei dragi. Mai mult, utilizatorii ale căror conversații durează mai mult de două minute sunt răsplătiți cu pachete speciale Alintaromate și cu excursii ideale pentru petrecerea timpului împreună.

Care este insightul de unde s-a plecat?

Conform studiului comandat iVox, 1 din 2 români declară că este conectat la telefonul mobil, laptop sau tabletă atunci când se află în compania altor persoane. Cercetarea a urmărit impactul comunicării online asupra conversațiilor offline, desfășurându-se pe un eşantion de 1.653 de respondenți la nivel național. Studiul a evidențiat faptul că 9 din 10 români cred că în prezent oamenii poartă conversații față în față

mai puțin decât în urmă cu 10 ani. Acest lucru poate părea firesc, însă 1 din 2 români declară că se simte vinovat atunci când stă mai mult timp conectat la device-urile mobile decât atunci când petrece timp împreună cu cineva drag în offline. Astfel, 85% declară că ar trebui să acorde mai mult timp de calitate comunicării neîntrerupte de device-urile mobile.

Mișto, bravo 10. Eu am cel puțin o zi pe săptămână când la cafea stau la povești cu cineva, deci cred că sunt în zona safe.

Avem și un infografic interesant mai jos, liber la download.

infograph

Infografic_Conectati online. Dar offline