Scurt despre critica de fotografie

Articol din categoria: andreiu

Mă uitam vineri la un debate al celor de la F64, care au avut eveniment aniversar, unde la un moment dat Vali Bărbulescu ( eu l-am prins DJ, acum înțeleg că e fotograf și e bun) critica pozele pe care le vede pe facebook la diverși, că sunt arse, că sunt încadrate prost sau că nu știu ce balans e greșit în ele.

Nu am nimic cu Vali, e doar triggerul care m-a activat, pentru că am mai văzut chestia asta și la alți fotografi profesioniști, doar că mi se pare ușor contra-productivă atitudinea asta și timpul pierdut cu criticat pe alții ar putea fi folosit cu spor la altceva.

În momentul în care avem telefoane cu camere super bune, e normal ca orice posesor de smartphone să se simtă un mic fotograf uriaș. Dacă a mai auzit și de un snapseed sau un VSCO, deja e totul ca și făcut, așteptăm miile de fani să dea like.

Eh, fotografii ăștia nu ar trebui să fie(fim) luați în seamă de fotografii profesioniști până nu se apucă vreunul să se dea profesionist și să fure din evenimente, shooting-uri și ce altele mai fac fotografii profesioniști pe bani. Mulți.

Sau pe faimă. Multă.

Unul din dezavantajele pe care le aduce cu ea tehnologia este ăsta, de melting hobbyes with work și că alimentează niște idealuri înalte în domenii despre care habar nu avem.

La fel ca și în sport, dacă porți trening și pui la pariuri, nu faci neapărat parte din fenomen, chiar dacă apartenența te apasă, în mintea ta.

Din cauza asta nu că aș trece relaxat peste pozele nasoale, ba dimpotrivă, m-ar bucura că există, ca substanță de contrast pentru munca mea.

Să vii tu, Vali Bărbulescu, care ai făcut shooting în deșert pentru Gucci sau nu știu cine, și să te apuci să zici că ai văzut poze nasoale pe facebook e ca și cum Sebastien Loeb s-ar apuca să comenteze cât de prost se conduce în oraș, serios acum.

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Nu-i problema, si eu pun muzica mai misto decat Vali Barbulescu pe facebook, deci suntem chit.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.