O săptămână mai târziu #varaincap

Articol din categoria: andreiu

echipa

Săptămâna trecută plecam alături de o gaşcă nebună în cea mai nebună excursie din ultima vreme. Ne-am luat #varaincap şi ne-am dus la mare, provocarea fiind să supravieţuim 3 zile doar cu doze de Pepsi. Ca rezumat, sentimentele trăite au variat, în ordine cronologică, cam aşa : entuziasm, nerăbdare, teamă, satisfacţie, bucurie şi regret. Regretul a apărut atunci când ne-am dat seama că e deja duminică şi aventura noastră se cam încheie.

voie-buna

Despre aventura în sine am scris pe blogul varaincap.ro, acum vreau să spun ce am observat în cele 3 zile şi ce m-a impresionat, plăcut şi neplăcut.

În prmul rând, o experienţă de genul ăsta apropie oamenii şi leagă prietenii. Chiar şi în cadrul echipei. Dacă nu plecam cu #varaincap, probabil nu aş fi aflat cum se poate ca Ivo să fie slovac născut şi crescut în Nădlac, să ştie limba slovacă la perfecţie dar totuşi să nu aibă decât cetăţenie română. O poveste foarte interesantă, când îl prindeţi, să îl trageţi de limbă. După asta urmează talentul lui Lucian de a negocia şi al lui Adi de a rămâne calm în orice situaţie limită. Experienţa asta ne-a învăţat şi că Mariciu dispare imediat şi e foarte greu de găsit, iar că Bicky are un simţ al umorului deosebit, uneori înţeles doar de el.

Apoi am descoperit că motocicliştii ăia răi şi supăraţi de fapt sunt nişte oameni senzaţionali de mişto, care au rămas mai mult decât impresionaţi de provocarea noastră şi ne-au ajutat super mult. Ocazie cu care mi-am schimbat un pic percepţiile şi convingerile despre băieţii pe Harley cu plete şi tatuaje.

Oamenii sunt încântaţi când văd sau aud de iniţiative nonconformiste, sunt deschişi la nou, intră în joc, râd, glumesc cu tine până vine momentul unei fotografii sau realizării unei scurte filmări. Atunci se închid într-un scut, adoptă refuzul ca principal răspuns şi e destul de greu să-i mai întorci de acolo. Nu înteleg de ce, deşi am unele bănuieli.

O experienţă de genul ăsta funcţionează ca un boost de energie. În momentul în care te trezeşti pus în faţa faptului împlinit şi realizezi că se poate, că ţi-a ieşit un troc, că ai reuşit să nu te abaţi de la plan, îţi vine să faci o tumbă pe spate şi să ţipi ceva gen „iabadabadooo”.

Negociere masa from Andrei Cismaru on Vimeo.

Noi am mai pleca o dată într-o experienţă de genul ăsta. Sau de mai multe ori.  Dar deocamdată urmează alte trei echipe, pentru că aşa e fairplay. Sunt tare curios să văd cine va pleca cu #varaincap pentru o săptămână întreagă, din cele 10 echipe finaliste.

Răspunsul îl avem mâine!

gasca

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.