Scriu pe internet cam de prin 2006. Întâi pe un blogspot, apoi m-am mutat pe wordpress ca mai apoi să mă stabilesc pe andreicismaru.ro. Îmi place. Mi-a plăcut de la început. Fără indoială, andreicismaru.ro este cel mai lung proiect în care am fost implicat și în care am investit suficient de mult timp și de multe resurse încât să fie copilul meu 2.0.

Mi-a adus nenumărate satisfacții și beneficii și avantaje. Mi-a dat posibilitatea să cunosc oameni  mișto, să iau parte la experiențe unice și să mă pot dezvolta destul de bine și de armonios. Ba chiar m-a ajutat să trec peste un an 2016 care a fost plin de provocări și obstacole pe care le-am putut depăși datorită lui.

În ultima vreme simt o presiune. O presiune a scrisului și a nescrisului pe blog. O voce interioară îmi spune mereu că „trebuie să scrii, nu ai scris nimic azi!!!” Și nu înțelegeam de ce simt presiunea asta. Am aflat. Undeva, în subconștient mi s-a întipărit că mai mult scris înseamnă mai multă vizibilitate adică mai multe campanii adică mai mulți bani.

Și simt cumva că gândirea asta e toxică. Atât pentru mine cât și pentru blog. Nu pentru bani l-am făcut, nu pentru bani revin aici, nu pentru bani încerc să-l țin în cea mai bună formă. Ci pentru bucuria pe care mi-o dă un spațiu numai al meu, unde să îmi pot spune ideile fără să cer aprobarea cuiva.

Pentru mine, banii au fost o consecință nu o cauză a blogului.

Vreau o pauză. Vreau o pauză de la scris sub presiunea cantității. Vreau să mă concentrez mai mult pe partea profesională, de unde să pot câștiga cât am nevoie pentru a trăi decent și blogul să redevină „my cozy corner”.

Nu spun că voi refuza toate propunerile. Poate vor mai fi colaborări. Dar cele ce vor fi, sigur vor fi chestii de lungă durată, semnalizate ca atare și relevante pentru audiența pe care o am aici. Dar sigur nu vor mai fi acțiuni de heirup.

Nu știu neapărat dacă e bine sau rău. Vom vedea. Cert este că țin prea mult la locul ăsta ca să-l pierd în mecanica pecuniară a lumii de afară.