Să-i înjurăm, să-i scuipăm, să îi punem la zidul infamiei!

Articol din categoria: ca la noi

Da, pe sportivii români care sunt la olimpiadă. Cum căcat să le feliciţi pe fetele de la canotaj pentru că au ieşit doar pe locul 4? Sau cum să îi aplaudăm pentru locuri de 2 sau 3? Dă-i dracului de nenorociţi, ne fac de râs!

Cam asta ne e mentalitatea şi nivelul. Timp de 4 ani ne doare la patină de sportivii români. Habar nu avem în ce condiţii se antrenează, cam ce presupune pregătirea pentru olimpiadă şi mai ales ce condiţii au adversarii noştri americani sau francezi sau ruşi. Ştiu sigur că numai la sabie, bugetul nostru este cam cât sunt banii de autobuz ai italienilor. Ca idee.

De asemenea, nu ştim că americanii au 20.000 de şcoli de gimnastică iar noi avem 200 de gimnaste toate. Începând cu numărătoarea de la 4 ani şi terminând cu 25 de ani. Şi că martorii lui iehova au scos gimnastele din sala polivalenta pentru congresul lor, doar pentru ca au dat 8000 de euro.  Sau că stăm mai mult decât prost la capitolul bazine olimpice.

Dar în loc să ne aplaudăm sportivii şi măcar o dată la 4 ani să fim mândri că unii dintre ai noştri ţin primele pagini cu chestii pozitive, noi ne declarăm indignaţi si profund dezamăgiţi de un loc 4 în finala de 8+1.

Sunt curios câţi dintre profunzii nemulţumiţi ar fi dispuşi să dea 100 de lei pe an pentru a încuraja performanţa. Sau câţi părinţi îşi mai duc copilul la un sport înainte de a-i lua smartfon.

0 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Se pare ca este in ADN-ul romanilor sa dea cu sutul celor care reusesc o cat de mica performanta.

 2. #2 Comentariu nou

  Vazusem un reportaj despre canotoarele noastre care trebuiau sa se antreneze de la 5-6 dimineata pe lacul Snagov pentru ca cei care au case acolo nu inteleg ca nu pot trece cu barcile de motor cand se antreneaza ele pentru ca fac valuri care le strica ritmul si antrenamentul… Le-au trimis scrisori, rugandu-i sa le lase macar pana pe la 9 sa se pregateasca pentru Olimpiada si nu s-a intamplat nimic. Asa ca se trezeau cu noaptea-n cap ca sa dea la vasle pentru ca imbuibatii aia din zona nu au inteles ce important e ceea ce fac ele pentru noi… E foarte trist si nedrept, in special ca tot ei sunt cei care acum vor spune: „Pai pentru ce sa le fi lasat lacul? Nu vezi ca oricum nu fac performanta?”

  • #3 Comentariu nou

   Cand este o manifestare, indiferent de natura ei, se iau masuri de inchidere a drumurilor s.a.m.d. Daca se facea un program al circulatiei barcilor pe snagov, murea cineva? Cred ca nici Sorin Rosca Stanescu nu ar fi fost de acord si ar fi tipat de mama focului ca i se ingradesc drepturile. Dar la dreptul unui popor de a se mandrii cu rezultatele reprezentantilor sai cine se gandeste? Pe vremea lui ceausescu eram tari la canotaj, dar erau luate masuri de stimulare a pregatirii; acum? In numele democratiei si a drepturilor individului se duce totul pe rapa. cati dintre cei care tipa ‘JOS …X-escu! ‘au macar o vaga idee despre notiunea de DEMOCRATIE. In Romanica de zi, prin democratie intelegem ca fiecare face ce-l ‘taie’ capul. Suntem in periada de crestere; va ajunge si poporul acesta la maturitate! Doar sa nu ajunga prea tarziu, cand nu va mai avea …. TARA !

 3. #4 Comentariu nou

  Dezamăgirea e firească când este vorba de canotaj şi, mai ales, de o probă în care România a luat medalie mereu din ’80 încoace.

  Marea dezamăgire este însă că încă un sport care a luat o tonă de medalii şi-a dat obştescul sfârşit, în timp ce mizeria din fotbal continuă să fie pe prima pagină.

  Cât despre cei care care au criticat performanţele de argint şi bronz… Săracii!

 4. #5 Comentariu nou

  Pai asa se intampla intr-o tara numai de premianti cu coronita: cei de pe locurile 2,3…6 nu conteaza…
  Subiectul articolului este al doilea motiv de dezamagire pentru mine, dupa ce, tot azi, am citit un articol al unei doamne care se declara indignata de spiritul competitiv al Jocurilor Olimpice, drept pentru care „domnia sa” a luat decizia de a nu se mai uita la JO, na, ca ne-arata ea noua…!

 5. #6 Comentariu nou

  Nici nu am mai citit toate comentariile ca iar ma enervez si sti ca fac urat cand sunt nervos. Inchid fereastra si ma duc la un film, ca nu vreau nici macar sa stiu de idiotii care din fotoliu de la tv comenteaza ca prostii. Prefer sa vad doar articolele care ii lauda pe sportivii nostri, macar sa nu ma mai enervez.

 6. #7 Comentariu nou

  Imi e rusine de toate lucrurile de care tu amintesti in postarea ta 🙁

 7. #8 Comentariu nou

  Orice performanță trebuie scoasă în evidență, felicitată, încurajată. Nu ajunge oricine într-o competiție de genul Campionat European, Mondial sau, în cazul de față, Olimpiadă. E ușor să arăți cu degetul, să critici cînd stai în fața televizorului…însă multă lume practică asta. Iritant de-a binelea, sunt de acord cu tine.

 8. #9 Comentariu nou

  Sportul in romania se face doar de cei care il „simt” si il traie3sc in fiecare clipa , cu sacrificii foarte mari . Trebuie sa apreciem ca avem unii dintre cei mai buni reprzentanti in competiile internationale .Cu ajutorul lor se mai aude de bine despre romania ca in rest…

 9. #10 Comentariu nou

  Eu sunt curios cati dintre astia injura ca li s-a stricat liftul si le e lene sa-si miste fundul pe scari…

 10. #11 Comentariu nou

  Stiti ca acum cativa ani, un echpaj a calificat Romania la Mondiale,la canotaj, dar de concurat au concurat altele ?
  Cautati in urma, doua fete au calificat Romania dar au participat altele care nu prea aveau nimic comun cu calificarea ……………………
  Se fac si aici magarii, nu ca la fotbal, dar ….
  Ca veni vorba de fotbal, sportul asta care in Romania e cam mort da-ne-ngropat, face ca niste non valori sa prospere financiar din cauza inculturii dobitocilor de-l cauta, din cauza acelora pentru care tiganu’ niculita, becali, sau cum e salam in muzica(era sa zic alimentara) sant considerati exemple, cum si botezatu e pentru dobitoci de alt nivel, tot vedeta ……….

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.