România, ţară bananieră!

Articol din categoria: ca la noi

Citeam un articol despre modificările care se doresc a fi făcute codului rutier: amenzi mai mari, perioadă scurtă de circulaţie cu maşini înmatriculate în alte state şi modificarea perioadei de suspendare a permisului, de la 3 la 4 luni. Articolul complet aici.

Ce mi-a atras atenţia a fost însă următoarea frază:

Şoferii trebuie să transmită Poliţiei dovada că au plătit amenda la termen, altfel riscă această sancţiune.

În anul de graţie 2013, poliţia română nu a fost în stare să dezvolte un sistem informatic care să centralizeze datele şi evidenţele amenzilor. Trebuie să apelăm la poştă sau fax pentru a face dovada că am plătit amenda. Din câte ştiu eu că se face acum, şi cred că nu s-a schimbat nimic, dacă primeşti amendă la Cluj şi tu fiind din Bucureşti o plăteşti aici, trebuie să le trimiţi o copie prin fax sau poştă celor de la poliţia din Cluj. Altfel, în noile prevederi ale codului rutier, te poţi trezi cu permisul suspendat deşi tu eşti în legalitate.

Eh, cum să nu îţi placă România?

0 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Eu de obicei am pus copie dupa dovada de plata la Udriste…

 2. #2 Comentariu nou

  Sa faci dovada ca ai platit amenda? Prietene… ia de citeste asta… Intr-adevar, cum sa nu-ti placa in Romania?!

 3. #4 Comentariu nou

  Asa am ajuns si eu sa platesc triplu o amenda luata acu vreo 6 ani pt 62 km/h :)) S-a dus tata dupa mai bine de un an sa ridice ceva acte pt casa si nu putea, fiindca aparea amenda mea neplatita, desi o rezolvasem din primele ore de cand m-am ales cu ea. Aveam acasa dovada (pastrez tot pe partea asta, pentru a evita surprizele), da’ a preferat s-o plateasca din nou (evident, dublu) decat sa faca iar drumuri prin Bucuresti si sa astepte iar la cozile lor imense…

  Si nu cunosc niciun sofer care sa nu aiba experienta asta, cu somatii primite ani la rand din cauza unor amenzi platite de mult, dar care la ei nu apar. Caterinca proasta!

 4. #5 Comentariu nou

  Ma mir ca nu trebuie sa trimiti dovada exclusiv cu Porumbel voiajor. Asta ca sa sustinem latura columbofila a economiei romanesti.

  Politia, aceasta gluma buna permanenta.

 5. #6 Comentariu nou

  Nu, Ianculescu, mai bine zis : ROMANIA, ACEASTA GLUMA DE TARA !!!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.