Rock si Rockeri

Articol din categoria: andreiu

Cred că e cazul să facem un pic diferența dintre rockeri și cei care ascultă rock. Am ajuns la concluzia asta dupa ce am tot fost catalogat drept “rocker” de foarte mulți oameni care au ajuns pe la muzica și playlist-urile mele. Și reacția a fost: „ah, nu știam că ești rocker”.

No shit Sherlock, doar pentru că nu am plete, este?

Nu fraților, nu sunt rocker, deși mi-aș fi dorit foarte tare asta. Nu sunt rocker, sunt un om care ascultă rock și atât.

Mi-aș fi dorit, totuși, să fiu rebel și pletos și să mă dau cu un Big Dog tot anul. Well, n-a fost să fie.

Rockerii sunt ăia care nu se rezumă doar la ascultat. Ei au un stil de viață, au o cultura a rock-ului, îi vezi cu plete, îmbrăcați în piele, cu bocanci, au tricouri și hanorace imprimate cu nume de trupe. Și nu e absolut nimic în neregulă cu asta. Ba dimpotrivă, eu îi apreciez foarte tare pentru curajul și tăria lor. Am câțiva prieteni d-ăștia și mereu e o placere să îi văd.

Oamenii care doar ascultă rock sunt cei care nu exteriorizează mai nimic din chestia asta din diferite rațiuni și motive: păstrarea unei anumite conduite la muncă. în fața părinților, anturajului care i-ar putea respinge etc. Din păcate.

Sunt ăia pe care îi vezi la costum la semafor dând din cap cu Maiden la maxim și care îți smulg un zâmbet din ăla :” uite mă că se poate”. Din fericire.

Unul dintre ăștia sunt și eu. Din nu stiu ce motive nu am mers către gașca rockerilor însa nu am renunțat la ascultat rock.

Și nu sunt singurul. Mai știu niște băieți cu ceafa lată, sau care o ard pe la cluburi de fițe și în mașină au metale grele. Suntem peste tot, rockul nu moare.

In Rock we trust.

Articol scris în timp ce ascult Tom Odell și din camera de alături se aude cineva cântând în surdină „jingle bells” ca să adoarmă un copil.

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Mai, e vechea discutia asta, distinctia intre „a fi” ceva sau doar a participa oarecum. Ambele abordari au sens. Eu inclin sa nu fiu de acord cu ce zici in articol. Sa explic:

    Faptu’ ca asculti rock e primul pas sa fii rocker. Rocker de ocazie, dar rocker. Tot asa, faptul ca scrii pe un blog, indiferent ca o faci din 2 in 2 zile sau din 3 in 3 saptamani tot blogher te face. De ocazie, dar blogher. Suntem tot felu’ de chestii, unii-s soferi de ocazie, n-oi spune acuma ca un om care conduce doar in weekend nu-i voie sa spuna ca-i si sofer.

    Problema cu insistenta de a pune o bariera de intrare este ca in jurul barierei se isca nenumarate discutii. Gen „nu esti rocker daca nu mergi in rockoteca, chiar daca ai tepii regulamentari pe mana cand iesi din casa”. Nu mai bine admitem ca-i loc pentru toata lumea in clubul numit rock, si gata?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.