Review de #tatigătește: Multicooker Redmond

Articol din categoria: andreiu, promo

După ce toată pandemia am gătit intens, cam de vreo aproape 105 kilograme, după ce mi-am luat oală de fontă și alte alea, acum am o achiziție nouă.

Un multicooker de la Redmond, pe care îl avem de mai bine de vreo lună și care m-a surprins plăcut, deși am pornit la drum un pic sceptic.

Inițial am zis că este doar un slowcooker numit pompos multicooker și că nu știe să facă altceva decât clasicele mâncăruri slow, d-alea de pui dimineața ingredientele și e gata seara mâncarea, când vii acasă.

Fals, la ăsta poți face și focaccia sau cheesecake. Mă rog, nu ne-a ieșit încă focaccia, au fost mai mult turte și n-am intrat în segmentul de dulciuri.

Dar! Pe lângă toate accesoriile cu care vine ( are și tigaie mică, și un clește de scos bolul metalic, și niște tacâmuri și altele pe acolo) are și o carte de 100 de rețete pe care le poți face fără să termini școli de masterchef sau să treci pe la vreun show culinar.

Noi am făcut supe, ciorbe, pilaf, pui ( a mai făcut Maru niște lucruri, că și #mamigateste).

Am făcut și un review video, de când am făcut un beef chilli care a ieșit senzațional. Eram și un pic mai gras aici, in my defence!

Îmi place că are bolul suficient de mare încât să faci vreo 6 porții zdravene, ține mâncarea caldă multă vreme și îți câștigă o grămadă de timp prețios.

Pe lângă asta, poate fi folosit ca un aragaz de nouă generație grație unei tehnologii noi (MASTERFRY) dezvoltată de REDMOND. Iți permite să ridici elementul de încălzire și să îl folosești nu doar pentru bolul sau tigaia inclusă în pachet, ci si pentru alte vase cu diametrul potrivit. Toate programele de gătire ale aparatului sunt disponibile și cu elementul de încălzire coborât și cu el ridicat.

Nu e scump, nu e greu de folosit, nu e greu de montat, nu consumă mult, nu face gălăgie, e cam tot ce ai nevoie în casă. Și te ajută să gătești ieftin, mult mai ieftin decât la delivery sau în oraș.

6 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Ar trebui sa fie chimion (cumin), nu chimen.

    • #2 Comentariu nou

      bai, a iesit bun :))

  2. #3 Comentariu nou

    Am pus si eu gheara pe un multicooker din asta, dar de la Tefal. M-a atras ca e sub presiune si gateste repede.
    Am avut slow cooker si l-am vandut pe OLX, ca mereu uitam sa pregatesc ce trebuie si sa pun mancarea la facut din timp.
    Initial am vazut oala de la Tefal, acum 6 luni, pe un blog, apoi la Jamila pe canal. Am vrut sa il cumpar dar era 700 de lei, asa ca am asteptat, ca citisem ca nu costa atat.
    L-am revazut pe alt blog si mi-am adus aminte, asa ca l-am vazut cu 350 de lei si l-am luat.

    Nu mi-a venit sa cred, cand a facut ciorba de burta in 40 de minute. Initial, barbati-miu a dat ochii peste cap cand s-a trezit cu el la usa, ca stia ce am facut cu crock pot-ul :))). Eu nici nu apucasem sa-l folosesc. Au venit niste prieteni in vizita si au vazut oala si au zis ca de cand pandeau si ei, ca auzisera ca e buna. Asa ca baietii s-au apucat sa se joace la el si sa faca ciorba de burta. Au ramas praf cand au vazut cum cade carnea de pe osul de la rasol, dupa 35 de minute. Bagasera furculita, sa scoata rasolul si au ramas cu osul in furculita carnea a alunecat inapoi in oala :))) Au dat gata o oala intreaga, i-am trimis si socrului o portie si feedback-ul a fost ca „n-am mai mancat ciorba de burta asa bine facuta, de 30 de ani”. Cand a auzit ca a fost gata in sub o ora, n-a vrut sa creada:)).
    Eu nu mananc ciorba de burta, asa ca a trebuit sa ii cred pe baieti pe cuvant.
    In schimb am facut ciorba si pilaf cu pui, in doar o ora. A iesit… bine!

    Aragazul a iesit la pensie, il mai folosesc doar daca am mai multe chestii de calit, ca sa nu pierd timpul cu oala (de exemplu, in oala calesc legumele si in tigaie puiul, in acelasi timp), sau sa fac omlete.

    Ah si dupa experienta cu ciorba de burta, in ziua aia s-au comandat inca doua oale :))))))))

    Acum vreau sa pun gheara pe o masina de facut paine. Soacra-mea avea masina de facut paine, destul de veche, dar i s-a stricat, asa ca o sa o surprind cu una moderna, care face si chifle, baghete, panetone si alte nebunii si care nu se compara cu vechea masina. Ca era bine cand facea, ne facea si noua, aveam paine toata saptamana, tineam la frigider si stiam ce contine.
    Chestia e ca e cam scumpa, asa ca astept cuminte sa o reduca, cum am facut cu oala instant. Asta e: https://www.emag.ro/masina-de-paine-panasonic-1200-g-17-programe-negru-inox-sd-zb2512kxe/pd/D4V3ZYBBM/?X-Search-Id=5204f25107c68ed9876d&X-Product-Id=15753433&X-Search-Page=1&X-Search-Position=0&X-Section=search&X-MB=0&X-Search-Action=view

    Asa am facut si cu blender-ul, pretul normal e undeva la 1200 de lei si l-am prins la reducere la 680 de lei.

    • #4 Comentariu nou

      „Ciorba si pilaful au iesit…bine. ” adica bine pe bune sau ai fost ironica?!
      Vreau si eu asa ceva si nush dc aveam.imptesia ca doar pun ingredientele, apas butonul si tadaaaa! e gata peste x timp fara sa calesc chestii. Oare se poate si asa? Ati.incercat?

    • #5 Comentariu nou

      Nu am fost ironica, chiar au iesit bune :)).

      Sa stii ca niciun aparat nu face asta, decat daca nu vrei sa le calesti si iti place gustul asa. Dar calirea nu dureaza mult, e chestie de 5-10 minute si daca ai mai multe chestii de calit in acelasi timp, poti sa folosesti si aragazul in paralel, ca sa fie gata repede si sa dai drumul la oala.

      Am pus porumb la fiert, i-am dat 10 mintue sub presiune. Cu tot cu incalzitul oalei, a durat 20 de minute, pentru ca presiunea se face la abur. Si ca sa obtii abur, logic ca trebuie sa dea mancarea in clocot si fiind oala electrica, dureaza pana se incalzeste. Abia acum am invatat si eu un truc, daca pun apa fierbinte direct, dureaza mai putin pana incepe sa gateasca, ca nu mai sta oala asa mult sa incalzeasca preparatul.

      De exemplu, la aparatul pe care il am eu, ai si functie de calire, dar se face cu capacul deschis, tot tu mesteci in oala.
      La pilaful cu pui si legume am calit legumele direct in oala aia, separat pe aragaz am calit puiul, ca sa fie gata in acelasi timp. Toata operatiunea a durat pana in 10 minute. Apoi am pus orezul, apa si condimentele, am pus capacul, i-am dat 10 minute de gatire sub presiune si aia a fost. Deci cu totul, sa zicem ca m-a dus vreo 30 de minute.
      Pana s-a incalzit oala ca sa pot cali in ea, a durat vreo cateva minute si in timpul ala m-am apucat sa curat legumele si puiul.

      La ciorba am repetat procedura, am calit legumele si puiul (total optional, unii le pun direct la fiert), am pus conserva de rosii, bulion de la soacra, apa si condimente si i-am dat 15 minute. Dupa aia am pus o mana de fidea si am lasat asa vreo 10 minute, cu capacul inchis, sa se inmoaie si gata.

      Eu recomand oala din tot sufletul. Am facut si ciorba de peste in 10 minute si a fost gata repede ca pestele nu se tine mult, ca altfel se dizolva :)))).
      Cel mai tare ma incanta ca pot sa fac stock de pui/ peste/ legume, ca sunt gata in 20 de minute.
      Gaina de tara fierbe in jumatate de ora, nu mai fierbi la ea de iti ies ochii din cap. Poti sa faci si dulceata si zacusca, etc.

      Noi suntem cu ciorbele/ supele, de la noi din casa nu lipseste asa ceva si e super ca nu mereu stau sa calesc ceva, pentru supa doar arunc tot acolo, cu apa si condimente si imi vad de treaba :))

      Tefal OnePot se numeste oala, las aici link, daca imi da voie autorul https://www.emag.ro/oala-sub-presiune-electrica-tefal-one-pot-1200-w-6-l-25-de-programe-pastrare-la-cald-negru-cy505e30/pd/DFXPDZBBM/?cmpid=69642&gclid=EAIaIQobChMI4pu689fw6wIVlt4YCh1SGQUjEAAYASAAEgJkU_D_BwE

    • #6 Comentariu nou

      Hai ms, femeie!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[instagram-feed feed=1]