22% dintre bucureșteni nu au voie să se plângă

Articol din categoria: andreiu

A apărut sondajul pentru primăria capitalei, unde Nicușor Dan are 31%, Gabriela Firea are 29% și unde 22% dintre bucureșteni nu s-au decis cu cine să voteze. În traducere liberă, habar nu au.

Să vă explic de ce nu au habar: pentru că e prea sub demnitatea lor să fie interesați de politică. Îi scârbește, oamenii politici sunt nedemni de nasul lor, ei au aspirații înalte și pretențioase. Nu îi interesează deciziile politice, nu se amestecă cu clasa asta infectă, care e numai pe interes și combinații.

În același timp, așa cum am mai spus, se plâng că nu au apă caldă, că nu au căldură, că nu avem transport în comun decent, piste de biciclete și altele, cum văd ei pe afară și le-ar plăcea și lor. Nu fac legătura, nu pot gândi atât de departe. Ei se țin departe de politică, dar vor chestii de la oamenii politici.

Repet, nu este momentul să votăm emoțional, trebuie votat inteligent. Este un singur tur, nu avem a doua șansă decât peste 4 ani. Valabil și la București și la Brăila și Constanța, Mizil, Țăndărei sau Pașcani.

Dacă nu facem asta și o ardem pe nehotărâre și elitism, o să avem încă 4 ani de PSD la putere, pentru că ei sunt disciplinați. Și oamenii lor sunt tot ăia, chiar dacă acum fac campanie încercând să se rupă de partid.

Nu ai mers la vot? Ne pare rău, dar nu mai ai voie să te plângi de lipsuri următorii 4 ani. Poate avea opinie doar cel ce contribuie la viața cetății.

Mai sunt 2 săptămâni. Aveți timp să vă hotărâți.

6 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Problema cea mai mare este că cei nehotărâți cei mai mulți sunt tineri. De la cei de vârsta a 2-a sau a 3-a mereu o sa auzi o părere chiar dacă este PSD in schimb tinerii o ard pe „nu sunt eu cu politica..”. De curând am văzut un studiu care zicea că suntem pe ultimele locuri la educație politică, așa că nu e de mirare procentajul de 22%. Până nu o să avem o schimbare in educație, părerea mea că nu ne vom schimba indiferent de cine va fi la primărie, guvern, parlament sau in altă parte.

 2. #2 Comentariu nou

  Home

 3. #3 Comentariu nou

  Votul este un drept si nu o obligatie. Chiar si cei care nu voteaza au dreptul sa comenteze in virtutea faptului ca platesc impozite in orasul asta (cladiri, auto, parcare, taxe de constructie etc). Daca vrem sa schimbam ceva cu adevarat, nu trebuie sa asteptam 4 ani alegerile, alegeri care nu ne garanteaza ca vor iesi cei cu care simpatizam. Sau poate nu ne deranjeaza prea tare lipsa caldurii, apei calde, transportului civilizat si atunci nu inteleg de ce ne legam de niste alegeri care au loc la 4 ani.

  • #4 Comentariu nou

   fals! pentru ca platesti impozite primesti acces la utilitati, la iluminat public, la utilitati, la sistemul de sanatate, la chestii esentiale. nu platesti impozit la primarie, platesti la bugetul de stat

  • #5 Comentariu nou

   O parte considerabila a bugetului capitalei se consitituie din taxe si impozite locale. Acest buget este suplimentat din venituri guvernamentale.Sa nu includem sistemul de sanatate aici, acolo platesc alte taxe separat si nu putine.

   Astfel, avand in vedere ca sunt cotizant direct si indirect la bugetul primariei Bucuresti imi da dreptul sa comentez, chiar daca nu votez.

   PS Spui ca platesc impozit doar la bugetul de stat (partial adevarat, platesc in ambele locuri). Dar nu asta e ideea: daca as plati doar la bugetul de stat, iar primaria primeste bani de acolo, cu ce schimba situatia de fapt?

 4. #6 Comentariu nou

  Foarte bine formulat articolul insa cum spunea si @vlad, mai sus, ce facem cu generatia tanara care nu au un „model” ?
  Educatia, sistemul sanitar, justita sunt doar cateva structuri, care, puse bine la punct, duc la o dezvoltare sanatoasa a poporului. Sunt de parere ca, dupa ce vom avea aceste structuri functionale, abia atunci ne putem gandi la o dezvoltare precum cea din alte tari.
  Voi ce parere aveti ?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.