Am mai scris despre problemele pe care le am cu restaurantele aici, dar nu e numai problema pâinii. Am o problemă cu restaurantele care jecmănesc clienții. Am fost acum 2 săptămâni pe lângă București,  la un popas și am mâncat în noduri când am văzut că mai aveau un pic și cereau bani și pe scobitori sau șervețele. 

În weekend am fost la Brăila și sâmbătă seara am ieșit la masă în oraș. Am dat de asta. Mi s-a tăiat cheful. E un efort așa de mare să-i dai omului niște ketchup ( nu sos!) sau niște muștar din partea casei?  Eu zic că nu. Așa nu faci decât să îl prinzi o dată și să te bucuri că i-ai luat 4 lei pe o picătura de sos. Sau de ce o fi.

meniu

Poate d-asta există restaurante pline ochi mereu, la orice oră te duci. De exemplu, îmi vine în minte un restaurant turcesc care îți dă lipie și ceai din partea casei, să mânânci până plesnești. Văd că nu a falimentat, ba dimpotrivă. Să nu mai spun că afară ți se dă apă dacă ceri și nu îți ia nimeni nici un ban.

Nu am dat nici un nume pentru că nu am o problemă cu un restaurant anume ci cu o mentalitate. Da, știu că și ei au costuri și că sosurile alea trebuiesc cumpărate, dar mai bine pune 1 leu jumate în plus la pizza și da-mi sosul gratis, decât să nu îl dai deloc. Chestie de marketing.