Restaurante în care nu voi mai călca

Articol din categoria: ca la noi

Am mai scris despre problemele pe care le am cu restaurantele aici, dar nu e numai problema pâinii. Am o problemă cu restaurantele care jecmănesc clienții. Am fost acum 2 săptămâni pe lângă București,  la un popas și am mâncat în noduri când am văzut că mai aveau un pic și cereau bani și pe scobitori sau șervețele. 

În weekend am fost la Brăila și sâmbătă seara am ieșit la masă în oraș. Am dat de asta. Mi s-a tăiat cheful. E un efort așa de mare să-i dai omului niște ketchup ( nu sos!) sau niște muștar din partea casei?  Eu zic că nu. Așa nu faci decât să îl prinzi o dată și să te bucuri că i-ai luat 4 lei pe o picătura de sos. Sau de ce o fi.

meniu

Poate d-asta există restaurante pline ochi mereu, la orice oră te duci. De exemplu, îmi vine în minte un restaurant turcesc care îți dă lipie și ceai din partea casei, să mânânci până plesnești. Văd că nu a falimentat, ba dimpotrivă. Să nu mai spun că afară ți se dă apă dacă ceri și nu îți ia nimeni nici un ban.

Nu am dat nici un nume pentru că nu am o problemă cu un restaurant anume ci cu o mentalitate. Da, știu că și ei au costuri și că sosurile alea trebuiesc cumpărate, dar mai bine pune 1 leu jumate în plus la pizza și da-mi sosul gratis, decât să nu îl dai deloc. Chestie de marketing.

0 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Mustarul sau lipia „din partea casei” sunt de obicei incluse in pretul felului comandat. Este o strategie de marketing care mascheaza niste costuri sub forma unor gratuitati. Si, intradevar, functioneaza! 😀

 2. #2 Comentariu nou

  Problema e ca in Romania cei mai multi proprietari de restaurante nu sunt altceva decat carciumari.

  • #3 Comentariu nou

   @Petru ce bine ar fi. eu stiu niste carciumari de mana intai. Nu, sunt niste capatati peste noapte. aici e problema

 3. #4 Comentariu nou

  da nume frate peline ca sa stim si noi … poate contribuim la faliment si noi!

 4. #5 Comentariu nou

  Taxa foto era inclusă în prețul mujdeiului sau ai făcut poza pe sub mână?

 5. #6 Comentariu nou

  La noi e mai greu cu marketing-ul. Pentru ei marketing inseamna pliante pliante puse-n usa si cam atat…

 6. #7 Comentariu nou

  „Checkup” asta nu-i in nicio limba.

  • #8 Comentariu nou

   o fi peste checkin :))

 7. #9 Comentariu nou

  Scuzat sa-mi fie off-topic-ul. 🙂

 8. #10 Comentariu nou

  Nu prea ai tu bafta asa cu restaurantele 🙂
  Eu am fost undeva la Bran sa iau cina. Cand am ajuns acolo si am primit meniul am primit intrebarile „Conduceti asta seara?” am raspuns ca nu si „Doriti sa luati cina?” si am raspuns ca da. Am primit doua meniuri (bauturi si mancare). In timp ce ma gandeam ce sa iau a venit cineva cu 50 de palinca, o farfurioara de zacusca si paine … sa am asa ca aperitv… din partea casei evident 😀

 9. #11 Comentariu nou

  M-ai inspirat cu treaba asta ca sa scriu ceva despre unde se mănâncă bine în Galați. Deja încep să-mi fac topuri în minte.

 10. #13 Comentariu nou

  Chechapu il platesti separat si la pizza….de ceva timp. 13 pizza si apoi vine intrebarea : doriti si chechap? Logic ca da… Mai dati 2 lei. Multumesc, sa dati faliment repede!

 11. #14 Comentariu nou

  Apa din partea casei numai la noi e o problema. In SUA de exemplu, in orice local ai intrat (de la bodega la restaurant de 5*) ti se toarna apa in pahar inainte sa ti se ofere meniul. Prin Europa nu chiar peste tot dar in majoritatea localurilor primesti apa din partea casei.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.