Simplu, e ăla care încearcă să îți explice că ești prost și greșești imediat ce intra pe internet. Apoi mai vedem noi, dacă e în stare să vină cu ceva constructiv în contrapartidă. Dar cel mai important e să știi că greșești pe internet și el are dreptate.

Știți momentele alea când pune cineva o poză cu mâncare pe facebook/instagram și imediat sar câțiva specialiști fie să judece că mânâncă o mizerie, fie să spună că mănâncă greșit, fundamental prost, că nu există pic de stil/gust/rafinament.

Bine, la mâncare comentează grătaragii parveniți, puleții de tastatură, care vor să arate că ei și-au depășit condiția. Nu am văzut un Copolovici sau un Hădean să spună ceva pe net despre cum mănâncă cineva ceva. Dimpotrivă.

Am scris aseară că mi-a crăpat kitul de mouse + tastatură, după vreo 6 ani de folosință. Unul dintre cele mai bune mouse-uri pe care le-am avut, super ergonomic, pentru ce am eu nevoie. Alături de alți oameni care mi-au recomandat altele, s-a trezit și un român care să-mi explice că sunt prost și el are dreptate. Pentru că așa e pe net.

kit2

O altă categorie, evergreen-urile, sunt cei veșnic nemulțumiți de schimbările care apar în unele aplicații sau platforme pe care ei le folosesc gratis. S-a schimbat facebook: să moară în chinuri Mark, el și familia sa! Suntem cetățeni europeni și avem drepturi. Au băgat algoritm de afișare în Instagram și arată și reclame mai nou? Să îi ia dracu pe toți!

Bine, dacă le-ai cere 1 dolar pe lună abonament care să le asigure feed curat, câți credeți că ar plăti? Exact, prea puțini.