Recomandări de cârciumi: Taverna Marelui Paharnic şi La Nenea Iancu

Articol din categoria: andreiu

În weekend-ul care tocmai a trecut am mâncat în 2 locuri noi, dar care mi-au plcăut atât de tare încât zic să dau mai departe vorba.

Primul este Taverna Marelui Paharnic din Parcul Natural Comana ( de la tiroliana primul restaurant). Numele este total nefericit ales pentru că este cu specific grecesc și nu văd legătura cu vreun mare paharnic. Trecem peste asta și pot spune fără să exagerez că acolo găsești cea mai bună mâncare grecească din zona Bucureștilor, peste Meze sau Kostas. Porțiile destul de mari, 2 oameni se pot sătura cu câte o ciorbă și un set de aperitive. Noi ne-am întins mai mult decât ne-a fost plapuma și am luat la pachet.

Prețurile sunt decente: 2 oameni, apă/cafea/suc + aperitive + câte un fel principal ( biftec și pulpă de miel la cuptor) 150 de lei.

Pe site este prezentat doar restaurantul de la Piața Domenii, dar eu vi-l recomand pe cel de la Comana. A se vedea în galeria foto de ce.

Al doilea este La Nenea Iancu, de pe Romulus 55.  Pe mine m-a atras din prima clipă pentru că este super aproape de casă. Adică vreo 5 minute de mers la pas. Berărie și restaurant, unde găsești Nenea Iancu la draft și nu numai ( au un meniu plin de bere, destulă IPA, ceea ce e de bine, pt mine)

Am fost dumincă pe la prânz, liniște, muzică bună în surdină, servire foarte ok. Am mâncat niște costiță de porc și un burger. La ambele am luat ca garnitură cartofii zdrobiți. Ăia sunt senzație, merg la fix cu bere. O cârciumă de mitici cum ar trebui să fie, cu bere rece.

Au și ceva oferte pentru prânz, dar cred că vor începe să funcționeze la capacitate mare când se va încălzi și va veni lumea la terasă.

 

 

0 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Salut Andrei,
  Iti multumim pentru recenzia pozitiva facuta pentru La Nenea Iancu. Te asteptam si alta data La Nenea Iancu sa incerci si alte tipuri de mancare preparate de bucatarii nostri priceputi. In plus, avem peste 35 de tipuri de bere si cidru, portofoliu care nu se gaseste prea des in localurile din Bucuresti si Romania.
  In ceea ce priveste terasa, aceasta va fi deschisa de Marti 05 Mai, dupa orele 18.00 si va avea un program de spectacole de teatru, pantomima, prestidigitatie, scamatorie si concerte. Bineinteles, pentru spectacole si concerte va exista un program, care inca nu este stabilit, deoarece trebuie sa se termine stagiunea, program care speram ca il vom avea disponibil in aproximativ 2 saptamani.

  Iti multumim,

  Costin Ghindea
  „Propitarul localului”

 2. #2 Comentariu nou

  anytime with pleasure. am serbat „1 mai” cu mici la voi 🙂 it was a good time 🙂

 3. #3 Comentariu nou

  Aaa, multumim frumos. Te asteptam oricand cu placere. Poate vom reusi sa ciocnim o halba de bere si sa-ti povestesc despre marca, concept si despre specialitatile noastre de bere. O zi buna

  • #4 Comentariu nou

   daca deschideti azi terasa, poate va facem o vizita pe seara 🙂

 4. #5 Comentariu nou

  Scuze, din pacate nu am mai avut timp sa intru pe aici. Terasa am deschis-o de cateva zile, insa timpul nu ne-a ajutat prea mult, pentru ca nu a fost asa de cald. Suntem aici, mai toata ziua. O seara buna

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.