Am profitat de vacanța prelungită și am dat o fugă pe la bunici la Brăila,si apoi 2 zile rapid la mare. Kiddo are o pasiune mare pentru delfini, sirene și spectrul animalelor marine, are și acvariu acasă, am zis că e o surpriză plăcută să o ducem să vadă delfini pe viu.
Așadar, am pornit la mare, am stat o după-amiază pe plajă, am făcut castele de nisip, am ridicat zmeu, ne-am băgat cu picioarele în apă și am mâncat senzațional de bine la un local pe care îl laud într-un articol viitor.
Miercuri, pe 1 mai, la ora 11:00 am fost la reprezentația cu delfini, la delfinariu. Ține cam 20 de minute, se face un instructaj destul de riguros înainte ( fără blitz, fără aruncat mâncare la delfini, fără chestii d-astea de epoca de piatră), delfinii sunt destul de impresionanți chiar și pentru adulți, copiii de acolo fiind super încântați, toți.
UA! UA! Uite! Mami, ai văzut? Și tot așa.
Nu am făcut prea multe poze pentru că m-am uitat la spectacol, are Mariana mai multe, poate le postează undeva.
De la delfinariu faci cam 10 minute cu mașina până la acvariu, care este lângă Cazino, pe faleză. Acolo cauți parcare până înnebunești și apoi te gândești că mai bine parchezi lângă locul unde veți lua prânzul și mergeți pe jos la acvariu. Așa am făcut noi, deși am plătit parcare la acvariu, când am luat biletele.
Acvariul nu este impresionant, dar captează destul de tare atenția copiilor, sunt câteva puncte de atracție acolo: pisica de mare, peștele leu, clown fish/pește arlechin, niște țestoase, dar repet, nimic care să te dea pe spate. Cam ca la Antipa, chiar și la Sushi Terra găsești acvarii la fel de mișto.
Una peste alta, merită vizitat și acvariul, dacă tot ajungi în Constanța și vrei să ocupi niște timp copiilor.
Per total, ne-a costat 100 de lei, cu tot cu parcare plătită la acvariu, bani pe care i-am plătit degeaba.
Am cumpărat biletele online și nu am stat la nici o coadă la bilete, nici la acvariu, nici la delfinariu, am intrat direct și fără vreo opreliște. Ni s-a scanat codul de bare și am fost liberi să intrăm.
Articolul ăsta nu este pentru cei care locuiesc în Constanța sau cei care merg o dată pe lună acolo. Este un articol din seria recomandărilor pe care le fac aici, pentru părinții care vor să scoată copiii din tablete și televizoare și să le ofere experiențe offline.