Războiul bulelor

Articol din categoria: andreiu

„Bătrânii sunt niște inconștienți, niște idioți, ies din casă, merg, se plimbă, ignoră sfaturile, nu se mai poate cu ei”

„Bătrânii sunt pur și simplu idioți, nu vor sa folosească serviciile de home delivery pe care le-am dezvoltat noi special pentru ei”.

Ăștia din urmă sunt cei mai aprigi dușmani ai bătrânilor, hipsteri cu bărbiță, activiști sociali, care fac, luptă, dezvoltă, manifestă, dar în mare parte a timpului doar ca să-și hrănească ei ego-ul de binefăcători, fără să se pună măcar o secundă în papucii target-ului. Sunt exact la fel ca cei care țipă pe facebook la bătrânii care nu-i urmăresc, să stea dracului în case. Sau să „stay the fuck home”.

Lupta asta este de fapt un război al recunoașterii și poziționării în buni samariteni, pentru că cei cărora le pasă cu adevărat se duc și bat din ușă în ușă, nu țipă pe facebook sau pe platforme civice frumos șlefuite.

Ce le lipsește bătrânilor în momentul ăsta nu este conștiința sau luciditatea, ci încrederea. A lack of trust, ca să înțeleagă și hipsterii care dezvoltă chestii.

Ei au trăit în comunism, au fost educați, crescuți, formați să fie circumspecți, să aibă grijă cu cine vorbesc, pe cine primesc în casă, etc.

Apoi au luat anii 90 în plin, unde era totul gri, infracționalitate, sărăcie, vremuri tulburi.

Mai recent au fost înjurați, blamați, stigmatizați de toată lumea că au votat cu PSD, că au distrus țara, că nu le pasă, ei fiind de fapt singurii disciplinați care au mers să-și exprime opinia și nu s-au pișat pe el de vot.

Și acum ne mirăm de ce nu au se îngrămădesc la soluții și platforme dezvoltate, pentru ei, ca să le fie lor ușor.

Pentru că nu au încredere. Pentru că mesajele nu ajung la ei așa cum ar trebui transmise. Pentru că spoturile pe Guerrilla nu sunt cel mai fericit canal de distribuție al mesajului, la fel cum nici bannerele de display sau facebook nu aduc rezultatele scontate, deși reachul e bun și e cu shareability mare.

Nu toți bunicii sunt cu bărbiță aranjată frumos și fumează pipă, unii au mai fost macaragii, alții dulgheri, alții brutari, nu toți sunt ăia cool și informați, chiar dacă stau pe facebook. Poate dacă le recomandă pagina „Arsenie Boca” soluția voastră, o vor folosi.

După ce vă opriți din râsul superior și condescendent, să știți că în Arsenie au încredere, că ăla le dă doar povețe și vorbește pe limba lor, nu-i huiduie niciodată pentru nimic.

Trust. Încredere.

2 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Mi-ai facut un gol in stomac. Bine vazuta situatia. Si mai bine scrisa

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.