max

UPDATE: Donaţii se pot face aici:

 

ASOCIAȚIA FĂRĂ SCOP PATRIMONIAL “NU MAI EȘTI SINGUR”

Cont bancar în lei: RO60BTRL04501205858688xx- Banca Transilvania Agenţia Beller

 

 

 

De ceva vreme refuz să mai scriu de chestii umanitare, dar căţelul ăsta mi-a rupt sufletul. Ştiu cât sunt de credincioşi şi de ataşaţi si dedicaţi stăpânilor, că am o bestie în casă şi îl văd. Probabil căţelul ăsta e praf, atât fizic cât şi psihic.

Hai să ne mobilizăm un pic şi să încercăm să-l facem bine. Eu ma bag cu o donaţie de 100 de lei pe lună. Încă 6 oameni ca mine şi are bani şi de tratament şi de mâncare.

Ce ziceţi, o facem?

Max este singurul câine al Armatei antrenat să detecteze explozibili în tetrele de operaţiuni. A efectuat două misiuni în Afganistan în cadrul Batalionului 2 Infanterie “Călugăreni” şi a Batalionului 300 Infanterie “Sf. Andrei”. Născut în 2009, el a fost dresat şi antrenat de mic pentru misiuni de plutonierul major Roşioara Valentin. „Este un câine pentru detectarea materialelor explozive. Îşi sacrifică el viaţa şi salvează alte vieţi”, spunea în urmă cu doi ani plutonierul.

Max şi-ar fi continuat misiunile dacă nu era diagnosticat cu o boală extrem de gravă, dirofilarioză, cunoscută şi ca viermi la inimă. Este vorba de un parazit extrem de periculos care se transmite prin înţepătura de ţânţar, larvele pătrunzând prin sistemul digestiv şi localizându-se în final în artera pulmonară şi în inima câinelui. Dacă ar fi fost imunizat corespunzător, Max ar fi sănătos şi astăzi.

Acum însă tratamentul său este costisitor şi de lungă durată. 600 de lei pe lună, vreme de trei ani. Armata nu a vrut să audă însă de el, singura opţiune fiind un adăpost în care probabil şi-ar fi găsit sfârşitul fără glorie.

 

Detalii aici

De aici