Pun pariu că habar nu ai ce face un tapster. Nici eu nu știam până azi.

Articol din categoria: promo

Tapster. Ce o fi însemnând tapster? Asta mă întrebam în timp ce un reprezentant al celor de la Pilsner Urquell îmi povestea despre cât de mișto e să fii tapster și de ce e important să existe tapsteri și cum vor să pornează o campanie super mare de recrutare de tapsteri în România, pentru că ar cam fi cazul să fie și la noi. În traducere liberă, am înțeles eu, suntem o piață destul de matură de băutori de bere încât să merităm tapsteri.

Deci, ce e ăla un tapster. Eh, e cale lungă până la răspuns, pentru că trebuie dat un pic de context.

 

Încă de prin 1842, cei de la Pilsner produc cel mai popular tip de bere worldwide. Îl știm cu toții, este berea noastră cea de toate zilele. Istoria pornește în Cehia, mai exact în Plzen ( frumos oraș, btw) și continuă peste tot pe mapapond.

În fine, cei de la Pilsner, ca să se asigure că păstrează calitatea berii și că aceasta este turnată și servită mereu cum trebuie, au inventat o meserie dedicată subiectului. Și i-au spus „tapster”. Este echivalentul unui somelier sau al unui barista. Ca paranteză, somelierul e cu vin și barista cu cafea, să nu existe confunzii.

Tapsterul era în anii vechi o persoană influentă în comunitate, cineva de încredere, pe care te puteai baza că nu îți dă bere botezată.

Așa cum spuneam la început, a venit momentul să avem această nobilă meserie și în România. A fost lansată și campania de recrutare și, dacă tu crezi că ești suficient de pregătit pentru asta, poți aplica aici.

Mai exact, cum scrie și pe site:

CE TREBUIE SĂ FACI CA SĂ FII TAPSTER

Pornește camera, demonstrează-ne abilitățile tale la bar și spune-ne despre motivația ta într-un filmuleț de 2-3 minute maximum.

Videoul tău trebuie să conțină detalii despre experiența ta în HoReCa, ce consideri tu că e important: informații privind unde lucrezi, de cât timp, dacă ai participat în alte competiții etc.

Mai spune-ne în discursul tău și ce te îndeamnă să aplici pentru acest job, cum crezi că relaționezi cu oamenii din fața barului, cum crezi că lucrezi în echipă și cât de bine te descurci cu engleza.

Chiar vrem să te cunoaștem bine, așa că orice detaliu ne este de folos.

Ne dorim să incluzi în video și o demonstrație proprie a preparării unei băuturi sau chiar turnarea unei beri la draft.

Asta ar fi tot. Sperăm să te regăsim printre cei înscriși!

Aplicația se poate trimite până la 31 august. În cazul în care aplicația ta este validată, vei fi contactat telefonic în cursul lunii septembrie pentru etapele următoare. Procesul de selecție se va finaliza până la finalul lunii septembrie.

 

Repetați după mine: Tapster! Ta-p-ster! Tap-ster! Sau cum vrei tu să îi zici.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.